Magyar foci

Az MLSZ egyik favoritja visszadobta a megkeresést

A Magyar Labdarúgó szövetség illetékesei felvették a kapcsolatot Paulo Sousával, de a portugál tréner nem kért a magyar kispadból.

Mint ismert, az MLSZ a keddi meghallgatás után közös megegyezéssel szerződést bontott Bernd Storckkal, aki a szövetségi kapitányi poszt mellett a sportigazgatói pozícióját is otthagyta.

A német szakember távozása után a szövetség most a megfelelő utódot keresi, ám nagy a valószínűsége, hogy a novemberben esedékes két barátságos mérkőzésen Szélesi Zoltán megbízott vezetőedzőként irányítja majd a nemzeti tizenegyet.

Sousa köszönte szépen, de inkább marad klubedző

Szurkolói és szakmai körökben természetesen mennek a találgatások, hogy vajon ki lehetne a megfelelő személy a magyar futball felemelésére. Ahogy arról szerdán írtunk, az egyik külföldi bukméker szorzói alapján külföldi szakember kerülhet a válogatott élére, közülük is az olasz Marco Rossi és a portugál Paulo Sousa a legesélyesebb.

Pontosabban utóbbi már csak volt, ugyanis Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja csütörtökön a Digisport Reggeli start című műsorában elmondta, a korábban a Videotont is irányító tréner nem kért a szövetségi kapitányi posztból.

"Beszéltek vele, és azt a visszajelzést adta, hogy nagyon megtisztelő a felkérés számára, imádja Magyarországot, szereti a magyarokat, de nem szeretne szövetségi kapitányi feladatokat vállalni, tipikus klubedzőnek tartja magát" - közölte Bánki.

A beszélgetésben Bánk Erik elmondta azt is, hogy Marco Rossival megkezdődtek a háttérbeszélgetések, de egyelőre konkrétumokról nem tud beszámolni.

 
Rossi oddsa egyébként napról napra csökken, a jelenleg a szlovák élvonalban szereplő DAC vezetőedzőjeként tevékenykedő olaszra már csak 1.73-as szorzón fogadhatunk.
Oddsok a következő szövetségi kapitányra
  Storck menesztése előtt Storck menesztése után
Marco Rossi 2.00 1.73
Paulo Sousa 3.00 3.00
Szabics Imre 4.00 5.00
Bernd Storck 4.00 -
Löw Zsolt 7.00 7.00
Herczeg András 10.00 12.00
Bölöni László 12.00 12.00
Dárdai Pál 12.00 12.00
Mészöly Géza 12.00 12.00