Angol foci

Sztáredzőt várnak a csodabajnok kispadjára

A realitás azonban inkább azt mutatja, kisebb névre érdemes fogadni a Leicester City következő mesterét illetően.

Hamar beindultak a találgatások Angliában, hogy ki is fogja pótolni Craig Shakespeare-t, a Leicester Citytől néhány hónap után menesztett trénert. A nevek kapcsán azonban nincs konszenzus, ráadásul a bukmékerek favoritként igencsak meglepő opciókat hoztak ki.

Több külföldi iroda szerint ugyanis az a Sam Allardyce tűnik befutónak, aki nemrég távozott a Crystal Palace-tól, ráadásul úgy, hogy állítása szerint számára véget ért az edzősködés, mert a feleségére és a családjára szeretne koncentrálni.

Ki lesz a Leicester City következő trénere?
Sam Allardyce 4.50
Chris Coleman 6.00
Carlo Ancelotti 9.00
Michael Appleton 9.00
Roberto Mancini 10.00
Nigel Pearson 10.00
Alan Pardew 12.00

Chris Coleman második helye is csodálkozásra adhat okot, ám egyes angol források szerint Wales szövetségi kapitánya nem marad a csapat kispadján, miután Gareth Bale-ék elbukták a vb-kvalifikációt és a pótselejtező lehetőségét is. Coleman szerződése egyébként hamarosan lejár, de mi furcsállnánk, ha egy ilyen Eb után nem marasztalnák őt a padon.

Carlo Ancelotti 9-szeres szorzója is kissé megmagyarázhatatlan, hiszen a Bayern Münchentől eltanácsolt olasz idén már biztosan nem vállal munkát, ráadásul ő azért egy Leicester Cityhez képest igenis nagy név.

Kik jöhetnek akkor szóba?

Nem minden iroda kínál szorzót Sean Dyche-ra, ám van olyan bukméker, ahol ő a favorit. Dyche azonban 2012 óta vezeti a Burnley-t, mégpedig sikerrel, hiszen jelenleg is a 7. helyen áll a kiscsapat. Emiatt semmi oka nem lenne váltani a mesternek.

Ideiglenesen a Rókák élére Michael Appletont nevezték ki, akinek nincs igazán nagy edzői rutinja ezen a szinten. Az Oxford United élén lehúzott ugyanakkor három évet, és ha az "új seprű jól seper" elv alapján hasonló rajtot mutat be, mint tette azt Shakespeare, simán lehetséges, hogy végleg kinevezik a City élére.

A másik valószínű jelölt Alan Pardew lehet, akinek bőségesen megvan a PL-rutinja, és már lassan egy éve munkanélküli. Az 56 éves mesternek szép évei voltak Newcastle-ben, megszerették a Crystal Palace-nál is, így talán ő lenne a legjobb elérhető személy a Rókák padjára.

Appleton egyelőre viszont megkapta a bizalmat, így a rá fogadóknak nem árt tudni, hogy a City sorsolása nem egyszerű: idegenben Swansea, otthon Everton, idegenben Stoke, otthon Manchester City, idegenben West Ham, otthon Tottenham - ezeken a meccseken kéne bizonyítania az ideiglenes mesternek, hogy elég rátermett a két évvel ezelőtti bajnok kispadjára.

   
Swansea Döntetlen Leicester
2.60 3.20 2.60
237903