Átigazolás

James még bízik, de már menekülőutat keres

Aligha marad Münchenben a Real Madrid sztárja, James Rodríguez, aki a kontinenst is elhagyhatja.

Hiába érkezett Carlo Ancelotti kifejezett kérésére James Rodríguez a Bayern Münchenhez, az olasz mester nem adta meg a Real Madrid támadójának a kellő játéklehetőséget. Ancelotti bajorországi kalandja azonban véget ért, ez pedig akár James előtt is új ajtókat nyithatna meg.

Pedig a kolumbiai támadó számíthatott volna arra, hogy bőségesen kap játékperceket a mestertől, hiszen 2014-ben Ancelotti vitte őt Madridba is, ám a 2017/18-as szezonban eddig mindössze 237 percet töltött pályán a 26 éves játékos. Olyannyira sanyarú volt Rodríguez sorsa, hogy mindössze egyetlen mérkőzést töltött végig a pályán, igaz, azon gólt lőtt és gólpasszt is adott a Schalke ellen. A hatalmas tehetségnek tartott támadó bízik benne, hogy az edzőcserével az ő ideje is eljön.

James Rodríguez átigazolásai és piaci értéke
Év Honnan Hova Ár Piaci érték*
2010 Banfield Porto 7.35 2.50
2013 Porto Monaco 45.00 23.00
2014 Monaco Real Madrid 75.00 65.00
2017 Real Madrid Banyer München 13.00 50.00
*: Transfermarkt - Az összegek millió euróban értendőek

"Úgy hiszem, jó esélyem van, hogy bizonyíthassak Münchenben az új edző érkezésével. Szeretem a várost, szeretem az embereket és szeretem, hogy tisztelnek engem" - nyilatkozta röviden James, amelyre Heynckes is rápakolt még néhány udvarias szóval a kolumbiai talentumát kiemelve.

Rodríguezt még másfél évig szerződés köti a Bayern Münchenhez, ahol évi 6,5 millió eurót keres, majd a kölcsönszerződés leteltével 42 millió euróért végleg megveheti őt a bajor klub.

Jelenleg azonban közel sem áll úgy a vb-gólkirály szénája, hogy megérje Heynckesnek megtartani őt, és mivel a Real Madridban sincsen helye, nagy kérdés, mit hoz számára a jövő.

Angol lapértesülések szerint akár már januárban elhagyhatja Bajorországot és kölcsönbe az MLS valamelyik csapatához kerülhet, ahol nem sajnálnák kicsengetni a kolumbiai busás fizetési igényét.

James és csapata szerda este a Celticet fogadják az Allianz Arénában. Noha mindkét csapat 3-3 ponttal áll a Bajnokok Ligája B csoportjában, a bajoroknak nincs különösebb okuk félni a skót riválistól, amit remekül jelez a     által kínált 1.10-es szorzó is a hazai győzelemre.

[2620454] 2017-10-18 20:45:00 Bayern München - Celticx;