PSG

Cavani odaszúrt Neymarnak és Emerynek is

Az Anderlecht elleni meccs előtt Edinson Cavani odaszúrt egyet Neymarnak.

Szerda este a belga Anderlecht otthonába látogat a Bajnokok Ligája csoportkörében a PSG. A papírforma alapján a francia sztárcsapatnak nem okozhat gondot "Brüsszel megállítása", Unai Emery legénysége a fogadóirodáknál hatalmas favoritnak számít a meccsen.

A PSG egyelőre még veretlen a szezonban, 12 tétmeccséből 11-et megnyert és csak egy döntetlen csúszott be a bajnokságban még szeptember végén.

Mégsem szent a béke?

Bár a külső jelek alapján a PSG háza táján minden a legnagyobb rendben, valójában több belső probléma is nehezíti a szakmai stáb életét, ezek közül a leglátványosabb a Cavani - Neymar affér. 

Mint ismert, a nyáron világrekordért szerződtetett brazil szupersztár nehezményezte, hogy Cavani a tizenegyesek első számú végrehajtója, emiatt több alkalommal is látványosan összevesztek a pályán, de sajtóhírek szerint arra is volt példa, hogy Neymar nekirontott az öltözőben az uruguayi csapattársának.

Emery akkoriban azt mondta, hogy ő nem dönt a kérdésben, ezt a játékosoknak maguknak kell lerendezni, aminek az lett a vége, hogy most már Neymar lövi a büntetőket - bár a párizsi drukkerek egyértelműen Cavani mellett álltak ki.

Amikorra már úgy látszott, lecsengett a párizsi cicaharc, akkor jött Cavani és újramelegítette a káposztát. A francia SFR Sportnak adott nyilatkozatában ugyanis tett néhány érdekesnek tűnő megjegyzést az esettel kapcsolatban.

"A tizenegyes-kérdés már a múlt, ilyesmi dolgok megtörténhetnek a futballban. Meg kell találnunk a megoldást az ilyen helyzetekre és csapatként kell dolgozunk.

És elsősorban ez a feladatunk, versenyképes csapatot kell alkotnunk, de ehhez nem kell, hogy barátok is legyünk. Profinak kell lennünk, aztán pedig mindenki élheti a saját életét -

- fogalmazott az uruguayi támadó, aki a bajnokságban 8, a BL-ben pedig már 3 találatnál jár.

Cavani ezen felül szembement Emery szavaival is, a dél-amerikai szerint ugyanis a trénernek illene pontot tennie az ügy végére.  "Ez az edzőn múlik, neki kell eldöntenie, hogy mi a legjobb a csapatnak. Azt gondolom, hogy a megfelelő személynek kell ebben az ügyben határozottnak lennie. Amikor meghozza a döntést, akkor azt el kell fogadni. De hogy meghozta-e már? Nem gondolom" - replikázott Cavani, aki a hétvégi bajnoki kisebb sérülés miatt pihenőt kapott.

Szerda este viszont már újra ott lehet a csapatban, méghozzá Neymar és Mbappé oldalán.

Az Anderlecht - PSG BL-találkozóval részletesebben is foglalkoztunk ebben a cikkünkben, sőt, egy biztosnak tűnő tippet is ajánlottunk a figyelmetekbe.

[2620453] 2017-10-18 20:45:00 Anderlecht - Paris Saint Germainx;

Kattints a képre és tippelj az esti meccsekre!