Bajnokok Ligája

Világsztár kiszemeltje keserítheti a Real Madridot

A Bajnokok Ligája H csoportjában a Dortmund győzelmi kényszerben lép pályára, míg a Real legnagyobb riválisával találkozik.

   
  1 x 2
Real Madrid-Tottenham 1.45 5.10 7.00
APOEL-Dortmund 15.00 7.00 1.22

Harmadik fordulójához érkeztek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, a H jelű kvartettben pedig igen izgalmas a helyzet, hiszen a Borussia Dortmund 180 perc után pont nélkül áll, míg az éppen egymással randevúzó Real Madrid és Tottenham 6-6 ponttal vezeti a csoportot. Kedden este alighanem eldől, marad-e esélye a németeknek az egyenes kieséses szakaszra, ugyanis ha nem tudnak nyerni Cipruson, könnyedén elbúcsúzhatnak az idei kiírástól.

243183

Ha nem is önbizalomtól duzzadva, de legalább pozitív élmények után fogadja a Real Madrid a kiválóan szereplő Tottenham gárdáját. A Blancók nem túl erős játékkal, de nyerni tudtak hétvégén a Getafe ellen, ráadásul Cristiano Ronaldo is megszerezte első bajnoki gólját, ami látszólag nagy gátat szabadított fel benne. Ilyen előjelek mellett Zinedine Zidane csapata bizakodhat, még úgy is, hogy kissé tartalékosan kénytelenek pályára lépni a londoni gárda ellen.

A francia tréner ugyanis Mateo Kovacic és Gareth Bale mellett Dani Carvajalra sem számíthat, miként az is nagy kérdés, hogy a sérüléséből felépült Keylor Navas kezdeni fog-e a kapuban.

[2620517] 2017-10-17 20:45:00 Real Madrid - Tottenham Hotspurx

A mérkőzésre készülve Zidane elmondta, kitől is tart igazán. "Fogalmam sincs, mit hoz a jövő, de Kane egy rendkívül komplex játékos, aki már távolról sem az, aki néhány éve volt. Szenzációs támadó, oda kell figyelnünk rá! De a Spurs nem csak Kane-ből áll, az egész csapatra fel kell készülnünk" - mondta a tréner arra reagálva, hogy állítólag Madridban is szívesen látnák az angol gólvadászt.

A másik oldalon Mauricio Pochettino kicsit borúlátóbb volt, és nem csak annak okán, hogy több hiányzója is lesz a Spursnek. Mind az argentin mester, mind pedig a játékosok a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondták, nem ők az esélyesek, de agresszívan, bátran kell játszaniuk úgy, hogy akár még egy vereségre is büszkén tekinthessenek.

A vendégeknél Victor Wanyama, Erik Lamela, Ben Davies és Dele Alli is maródi, míg Mousa Dembélé és Danny Rose is kisebb sérüléssel bajlódik, így játékuk kérdéses.

Tény, hogy az angoloknak kevés esélyük van még ez ellen a bizonytalan Real Madrid ellen is, de a Spursnek nem sajátja az óvatos futball, ők tényleg nem védekezni érkeznek a Bernabéuba. Várunk gólt a Tottenhamtől, és azon sem lepődnénk meg, ha Harry Kane éppen most srófolná feljebb az árát azzal, hogy beveszi leendő csapata kapuját.


Nem hibázhat viszont Cipruson a Borussia Dortmund csapata, amelynek éppen elég nagy probléma, hogy a Tottenham ellen vereséget szenvedett, valamint a hétvégén bajnokin hazai pályán kapott ki, most még tengernyi sérülttel is meg kell birkózniuk. Persze a fekete-sárgáknak gyakorlatilag bármilyen összetételben kötelező megverniük a szintén pont nélkül álló APOEL Nicosiát.

Peter Bosz mester ugyanis Piszczeket, Reust, Rodét, Schürrlét, Durmot és Guerreirót is nélkülözni kénytelen, a jó hír viszont, hogy Schmelzer elutazhatott a szigetországba, így az ő játékára van esély.

A találkozó előtt éppen a visszatérő német, valamint Bosz mester nyilatkozott, és természetesen mindketten úgy vélekedtek, kizárólag a győzelem elfogadható a ciprusiak ellen, bármi áron!

Az APOEL-nek az elmúlt években kijutott sikerélményekből még a BL-ben is, az elmúlt tíz évben többek között az Atlético Madrid, a Porto, a Zenit és az Ajax is vesztett itt pontokat, így a Dortmund sem mehet biztosra a Neo GSP Stadionban.

[2620516] 2017-10-17 20:45:00 APOEL Nicosia - Borussia Dortmundx

Véleményünk szerint nyerni fog a Dortmund, mert nincs más választásuk, de óriási gólparádét nem rendeznek Aubameyangék. 0-2, 1-2 körüli végeredményre számítunk.

2017-10-17;42