Tenisz

Óriási bunda van kinézőben Moszkvában?!

  • Cesc18

Ekatyerina Makarova után a másik orosz vb-résztvevő, Jelena Vesznyina sem időzhet túl sokat Moszkvában.

A Bajnokok Ligája árnyékában szerdán egy érdekes teniszmérkőzésre kerül sor az orosz fővárosban. A héten Moszkvában és Luxembourgban rendeznek női összecsapásokat, többen a vasárnap rajtoló szingapúri világbajnokság mezőnyéből pedig még bevállalták a játékot valamelyik tornán. Így tett Babos Tímea és Ekatyerina Makarova is, igaz, egyiküknek sem tartott sokáig a verseny, miután egyéniben az első körben búcsúztak.

Makarova ugyan favoritként várta a nyitómeccsét, de a kiesése nem számított különösebb meglepetésnek, hiszen a vb előtt a hazai pálya ellenére tavaly sem szaggatta szét magát. Miután párosban Jelena Vesznyinával nem indultak, így pláne sejthető volt, hogy az orosz nem tervez sokat maradni Moszkvában. Vesznyinára azonban még vár egy mérkőzés, hiszen neki kiemeltként az első kanyarban nem kellett pályára lépnie. Ugyanaz a helyzet vele, mint Makarovával, szóval nagy sansz mutatkozik arra, hogy Vesznyina sem szakad meg a továbbjutásért...

Az orosz duó tavaly Moszkvában elindult a párosok között is, de azt a meccsüket is gyorsan leadták. Most ettől megkímélték magukat, csak egyéniben vállalták a szereplést.

Szingapúrba címvédőként és potenciális vb-esélyesként utazhatnak majd. Tény, hogy a párosok csak jövő hét csütörtökön mutatkoznak be, ám ha a címvédésben gondolkoznak, akkor nem árt időben megérkezni a tornára, kipihenten és egészségesen, illetve időt hagyva a szervezetnek az akklimatizálódásra.  

Vesznyinának ráadásul nem lesz olyan óriási áldozat leadni a meccset, hiszen fiatal honfitársával, Natalja Vihljancevával találkozik a legjobb 16 között. A 20 éves orosz Kai Kanepi magabiztos 6-3, 6-2-es legyőzésével indította a versenyt. 

Ha tegyük fel Vesznyina mégis a győzelemben gondolkozik, akkor sem lesz egyszerű dolga, egyrészről Vihljanceva ügyes játékos, másrészről a rutinosabb orosz nincs élete formájában egyéniben. Ázsiában olyan játékosoktól is vereséget szenvedett, mint Luksika Kumkhum és Maria Sakkari. A moszkvai torna sem éppen a legeredményesebb versenye Vesznyinának, bár 2006 óta mindig ott volt a főtáblán, de nem túl acélos, 6/11-es győzelem/vereség mutatóval áll. 

Mindent egybevetve, nagyon komoly értéket látunk Vihljanceva továbbjutásában. Még úgyis, hogy Vesznyina a torna előtti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy minden évben nagy álma megnyerni a Kremlin Cup-ot. De persze mi mást mondana?

Natalja Vihljanceva-Jelena Vesznyina
hatharom.com
Vihljanceva jut tovább
@2.20
Fogadási határidő: szerda, 17:30