Spanyol foci

Minden típusú fogadónak van jó tippünk mára!

A La Liga hétfői derbijén két olyan csapat találkozik, amely nagyon szereti az offenzív futballt.

   
Las Palmas Döntetlen Celta Vigo
2.40 3.25 2.80

Ha meg kellene nevezni két csapatot a La Ligából, amely mindig rendkívül élvezetes és gólgazdag találkozókat játszik, alighanem elsők között jönnénk elő a Celta Vigo és a Las Palmas nevével is. Noha tavaly a Real Madrid, a Barcelona és az Osasuna találkozóin is több gól esett, nyilvánvaló módon a fenti három csapat meccsei többségében egyoldalúra sikeredtek, a most említett két fél viszont adni és kapni is szerette a gólokat. Hétfőn este pedig egymás hálóját púpozhatják ki néhány alkalommal.

Fotó: udlaspalmas.net

Noha a Kanári-szigeteken egyelőre fukarkodnak a gólokkal, Francisco Ayestaran csapatának sorsolása igen mostoha volt eddig, hiszen az eltelt hét forduló során már a Valencia, az Atlético Madrid, az Athletic Bilbao, a Sevilla és a Barcelona is volt ellenfelük, így tulajdonképpen a hat pont bár nem néz ki túlságosan jól, mégis elfogadható. Vieráéknak azonban el kell kezdeniük most már a pontgyűjtést, ráadásul illene kiengesztelniük szurkolóikat is az utolsó hazai találkozó (Leganes, 0-2) blamája miatt, ehhez pedig a Celta Vigo jó ellenfélnek tűnik.

[2580616] 2017-10-16 21:00:00 Las Palmas - Celta Vigox;10

Az Estadio Gran Canariába látogató galíciaiak ugyanis hihetetlenül kétarcú csapat benyomását keltik. Képesek a tavalyi meglepetéscsapat, az Eibar otthonából négy lőtt góllal távozni, majd hazai pályán hármat kapni az újonc Girona ellen. Gólokban persze idén sem fukarkodik a csapat, a hét meccsen született 24 gól jól mutatja, a Vigóra idén is számíthatunk, ha overekről van szó.

Mint ahogyan ebben a párharcban is bízhattunk fogadásügyileg az elmúlt években, hiszen a 2011 óta lejátszott nyolc bajnoki mindegyikén esett legalább három gól és minden alkalommal betalált mindkét csapat.

A sok gólos elképzelésünket tovább segíti az a tény is, hogy a Celtánál két hátvédő, Hugo Mallo (7/0) és Facundo Roncaglia (2/0) sem léphet pályára, igaz, a támadósorból pedig az idényt kirobbanó formában kezdő Maximilano Gómez (7/6) hiányzik majd. Persze a vigóiak csatársora így is remekül hangzik, Aspas, Guidetti és Sisto nevei jól csengenek a 4-3-3-as felállásban.

A gólokban tehát joggal hihetünk, ám érdemes egy pillantást vetni a lapokra is, hiszen nem ez volt az elmúlt évek legbarátságosabb párharca a La Ligában, illetve az egyéb sorozatokban, ahol találkoztak. A fogadóirodák 5,5-es határral húzták meg a határt a mérkőzésre, ami annak szellemében akár alacsonynak is tűnhet, hogy az utolsó hat meccsükön kereken 50(!) büntetőpontig jutottak.

Mindezen tények ismeretében nehogy programot csináljunk hétfő estére, hiszen vétek lenne kihagyni egy ennyire gólokban és lapokban is gazdagnak ígérkező, igazi, őszinte spanyolos derbit.

  1. Ha a     játékosa vagy... 2.5 gól felett @1.65
     
  2. Ha Tippmixen szeretsz fogadni... 2.5 gól felett és mindkét csapat szerez gólt @1.90
     
  3. Ha az interneten teszed meg tétjeidet... 5.5 lap felett @2.025
[2580616] 2017-10-16 21:00:00 Las Palmas - Celta Vigox;