Olasz foci

Már nem a Juventus a Serie A favoritja

Két rosszul sikerült meccs és a Juventus máris bajba került, a trónkövetelők ugyanis nem hagyták kihasználatlanul az Öreg Hölgy botlását.

Szűk egy hónappal ezelőtt próbáltuk körbejárni a témát, hogy vajon a Napoli idei csapata képes lehet e rá, hogy letaszítsa a trónról a zsinórban hat bajnoki címet számláló Juventust. A nápolyiak ugyanis úgy vágtak neki az idénynek, hogy most jöhet el az ő idejük, ám mivel az elmúlt hat évben sok hasonló próbálkozást láttunk, ezért óvatosan kezeltük a hangzatos célokat.

Van minek örülni Nápolyban

Néhány fordulóval később azonban egészen másként fest a helyzet. A Juventus ugyanis az Olimpiakosz elleni BL-győzelem után megtorpant a bajnokságban és előbb az Atalanta ellen játszott egy 2-2-t, majd hétvégén odahaza kikapott a Laziótól (1-2). A két forduló alatt szerzett egy pont pedig sokba került, hiszen eközben a Napoli továbbra is 100 százalékos tudott maradni, míg az Inter a milánói derbit is behúzva szintén őrzi kiváló formáját.

A Serie A tabelláját jelenleg a Napoli vezeti 24 ponttal, majd az Inter következik 22 egységgel és a Juventus csak a harmadik helyen áll, ötpontos hátrányban a listavezetővel szemben.

A fentiek a fogadóirodák oddsmestereit is cselekvésre kényszerítették és az oddsok alapján  immáron az aranyérem első számú esélyese a Napoli és nem a Juventus.

Ki nyeri a Serie A 2017/18-as szezonját    
Napoli 1.90
Juventus 2.45
Inter 12.00

 

Melyik csapatba éri meg most beszállni?

A fenti kérdésre a válasz közel sem egyszerű, de talán a Napoli aranyérmére nem most kell fogadni. A déliek egyelőre 8/8-as mérleggel állnak, ami egyrészről egészen parádés teljesítmény, másrészről viszont nyilvánvalóan hosszú távon tarthatatlan. Előbb-utóbb tehát jönnek majd az elvesztett pontok - a hétvégén például Napoli-Inter rangadót rendeznek -, bekövetkezhet néhány sérülés vagy a kettős terhelés is okozhat formahanyatlást.

Higuaín még nincs a topon

Ezzel szemben ott van a címvédő Juventus, amely kétségtelenül Olaszország legjobb keretével rendelkezik. Massimo Allegri csapata kiválóan kapta el a szezon rajtját, azonban most kisebb gödörbe került.

A torinóiak Paulo Dybala révén két büntetőt is elrontottak az utóbbi két fordulóban, az Atalanta ellen a 84., a Lazio ellen a 97. percben hagyta ki az argentin támadó a tizenegyest

Dybala ezzel együtt már 10 gólnál jár a bajnokságban, viszont Higuaín egyelőre csak háromnál tart, így előbb-utóbb elkaphatja a fonalat - legalábbis a múlt héten Allegri arról beszélt, hogy kemény munkát és formajavulást vár a támadótól. Ha viszont a Juve kulcsemberei egyszerre lesznek a toppon, nagyon nehéz lesz bárkinek - nemcsak Olaszországban - is legyűrnie ezt a csapatot.

Aki a Juve-aranyban gondolkozik, annak most kiváló lehetőség lehet ez a közel két és félszeres odds.

A harmadik bajnokesélyes csapat az Inter, amelynek 12-szeres szorzója meglehetősen magasnak tűnik. A nyáron alaposan bevásárló milánói klub versenyelőnye, hogy nem kell a nemzetközi kupákra figyelnie és csak a bajnokságra - és esetleg a kupára - fókuszálhat. Az Inter számára továbbá az is önbizalmat adhat, hogy a Roma és a Milan ellen is nyerni tudott, vagyis a szezon leghúzósabb rangadóiból egyelőre remekül jön ki.

Összességben az látható, hogy a Juventus továbbra is kedvező pozícióban van,de az elmúlt évekkel ellentétben idén sokkal szorosabb lehet a befutó.

Az olasz bajnokságban pár nap alatt két fordulót is megrendeznek, a hétvégén a Napoli az Intert fogadja, míg a Juve az Udinese vendége lesz, majd a hétközi körben a címvédő odahaza fogadja a SPAL-t, a két kihívó pedig genovai kalandok elé néz, a Napoli a Genoával, az Inter a Sampdoriával meccsel.

2017-10-21;55
2017-10-22;55
241306