Tenisz

Ennek mi értelme, Timi?

  • Cesc18

Vasárnap rajtol a szingapúri világbajnokság, de Babos Timi még egy moszkvai versenyt bevállal előtte. Jó döntés?

Nemrégiben számoltunk be az örömhírről, miszerint Babos Tímea ismételten ott lehet Szingapúrban a WTA világbajnokságon. Zsinórban harmadik alkalommal vívta ki a részvételt párosban, ezúttal a cseh Andrea Hlavackovával próbál nagyot alkotni. Erre a viadalra október 22 és 29 között kerül majd sor, azaz vasárnap rajtol a torna. 

Timi ugyanúgy, mint tavaly, most is előtte elutazott Moszkvába. Egy éve a negyeddöntőig menetelt, majd Szvetlana Kuznyecova jelentette számára a végállomást. Igazából akkor sem értettük, hogy miért vállalja be ezt a tornát, és most sem tartjuk ezt a legjobb döntésnek. Tavaly össze is szedett egy sérülést, és bár a párosok később kezdik meg a küzdelmeket Szingapúrban, de akkor sem árt időben megérkezni a tornára, egészségesen és kipihenten. 

Tavaly sok olyan játékos bevállalta ezt a versenyt, akik utána érdekeltek voltak a világbajnokságon, és legtöbbjüknél megfigyelhető volt, hogy egyáltalán nem szaggatták szét magukat. A legjobb példa talán a Makarova-Vesnina orosz duó volt, amely a hazai pálya ellenére, mind párosban, mind egyéniben gyorsan pontot tett a versenyük végére. Idén már nem tudunk ezzel kooperálni, hiszen a vb-n indulók közül csak Timi lép pályára Moszkvában... Illetve Hlavackova, ugyanis a magyar párosban is érdekelt lesz. 

A logika azt mondatná, hogy akár már a torna első körében is érdemes Babos ellen fogadni, ugyanakkor a tavalyi szereplése alapján nem mernénk kockáztatni. 2016-ban vért izzadt Kuznyecova ellen, még sérülten sem adta fel.

Ennek fényében véleményünk szerint idén is mindent megtesz majd Moszkvában, hogy esetleg trófeát nyerjen, akár egyéniben, akár párosban, akár mindkettőben, a világbajnokságon pedig lesz, ami lesz. 
Fogadás a győztesre    
Aliaksandra Sasnovich Babos Tímea
2.55 1.40

Babos egyéniben hétfőn kezdi meg a küzdelmeket az orosz fővárosban, méghozzá a világranglista-100. Aliaksandra Sasnovich ellen, akit eddig kettőből kétszer győzött le. A fehérorosz lány az év elején kiválóan muzsikált a fedettpályás tornákon, ugyanakkor április közepe óta 15 WTA-versenyen indult, de csupán négy alkalommal élte túl az első kört. Jobb játékosok közül nem tudott legyőzni az utóbbi időben senkit sem, így egyértelmű underdog Timi ellen is, aki viszont a US Open óta kiválóan játszik.