Angol foci

Conte lassan búcsút inthet bajnoki álmainak

A Sky Sports szakértője szerint a Manchester City túl erős ahhoz, hogy a címvédő reménykedhessen.

Igen kínos vereséget szenvedett hétvégén a bajnoki címvédő Chelsea együttese, a londoniak Londonban, az addig pont és rúgott gól nélkül álló Crystal Palace ellen kaptak ki 2-1-re. Mivel a Manchester City továbbra is megállíthatatlan és a város másik csapata, a United is jól muzsikál, Antonio Conte csapata lassan lemondhat a címvédés lehetőségéről - véli Ray Wilkins.

A televíziós szakértő a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, ha így folytatódik a tendencia, hamar eldől, hogy a londoniak nem tudják megismételni tavalyi teljesítményüket.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Manchester City 1.40
Manchester Uniteed 4.85
Tottenham 14.75
Chelsea 17.00
Liverpool 40.00
Arsenal 44.00

"Nagyon fájdalmas lehet ez a vereség a Chelsea-nek. Úgy vezet immáron előttük kilenc ponttal a City, hogy a két fél már lejátszotta a londoni találkozóját. Sajnálom Contét, mert remek munkát végez, de valahogy elfogyott az energia és az élet ebből a csapatból" - mondta Wilkins.

"Az, hogy kikaptunk a Stamford Bridge-en, szerintem eldöntötte, hogy nem tudja idén beérni a Chelsea a Manchester Cityt. Nagyon erős Pep Guardiola csapata, bárkivel is játsszanak, tonnányi gólt szereznek.

Fotó: The Sun

A keretünk is gyengébb, mint volt, hiába szerződtettünk olyan sztárokat, mint Kanté, Morata vagy Victor Moses, hiba volt Nemanja Matic és Diego Costa elengedése. Ne értsenek félre, most is erős a keret, Bakayoko évek múlva kiváló futballista lesz, Moratával is elégedett lehetünk, de a spanyol sérülését nem bírja el a csapat. Láthattuk szombaton is, hogy Batshuayi sajnos ezen a szinten kevés" - nyilatkozta a pályafutását Chelsea-nél kezdő Wilkins, aki később több edző mellett is segédkezett a klubnál.

Nem kesereghetnek azonban sokáig a Kékek, hiszen hét közben BL-meccs következik a Roma ellen, majd jön a Watford elleni bajnoki hétvégén. Nem túl meglepő módon a magyar állami bukméker már kimondta az ítéletet a Chelsea felett, jelenleg ugyanis 17-szeres pénzt kaszálhatunk a címvédéssel, míg a City sikere csupán 1.40-es szorzóval bír.

237903