Serie A

Olasz foci szerelmesei, ez a ti napotok!

megosztom

Egymást érik hétvégén a szenzációs rangadók a Serie A-ban, szombaton három bajnokesélyes is pályára lép.

Igazán jó kis hétvégére van kilátás Itáliában, szombaton Roma-Napoli és Juventus-Lazio, vasárnap Inter-Milan derbiket rendeznek, és akkor még meg sem említettük a középcsapatok rangadóját, a Sampdoria-Atalantát vagy éppen az újonc Verona és Benevento randevúját. Mi most a két szombati derbit jártuk körül és igyekeztünk egy jó kis kombival megfűszerezni az amúgy is izgalmasnak tűnő estét.

   
  1 x 2
Juventus-Lazio 1.50 4.00 6.00
Roma-Napoli 2.85 3.30 2.35

Mondhatnánk, hogy kedvenc ellenfelével találkozik a Juventus késő délután, ám a Lazio most aligha kívánatos rivális bárki számára is. A rómaiak amolyan világverő üzemmódban vannak, 16 ponttal negyedikek úgy, hogy legutóbb a Sassuolónak hatot lőttek, de kivégezték már a Milant is idén. Noha a két csapat közös múltja vaskos torinói fölényt mutat, az augusztusi szuperkupát Rómában a Lazio hódította el egy 90. perces góllal.

"Nagyon készülünk a hétvégi bajnokira, nagyon fontos találkozó áll előttünk egy pokolian jó Lazio ellen. Ellenfelünk is nagy célokat tűzött ki maga elé, akárcsak mi, így nagyon alaposan fel kell térképeznünk őket, ha győzni szeretnénk" - nyilatkozta a nyáron megszerzett Federico Bernardeschi, akinek bár eddig többnyire epizódszerep jutott a Zebráknál, előzetesen a kezdőben kapott helyet.

[2588393] 2017-10-14 18:00:00 Juventus - Laziox;10

A Fiorentinától megszerzett válogatott játékosnak Dybala és Higuaín segíthet a csatársorban formába lendülni, míg a maródiak listáján Barzagli (7/0), Höwedes (0/0), De Sciglio (2/0), Pjaca (0/0) és Pjanic (8/1) nevét találjuk.

Torinóban talán nem is a támadósor hatékonyságától tartanak - bár Pipita még mindig nincs formában -, sokkal inkább amiatt, hogy a gólokat futószalagon szerző Ciro Immobile ezúttal is betalál, ahogyan a Szuperkupán is duplázni tudott. Az olasz válogatott támadó az utolsó hat bajnokiján kilenc gólt szerzett és három gólpasszt adott, jóllehet, a csapat sorsolása is korrekt volt.

Igazán jó mérkőzésre van kilátás, ezúttal talán a gólokban sem lesz hiány, ahogy az elmúlt néhány bajnokin a két csapat között. Allgriéknek komolyan kell venniük a Sasokat, mert egy újabb botlás akár meg is növelheti a Napoli és a Juve között lévő szakadékot.

Az Öreg Hölgy derbije után a Napoli már a rivális eredményének tudatában léphet pályára, ám talán az ő mérkőzésük számít nehezebbnek. Igaz, hogy Mertensék idén egyszer már bevették az Olimpicót, de a Roma a kezdeti döcögősebb tempó után utolsó öt meccsét megnyerte, ráadásul az örök városban jó is a mérlegük a Napoli ellen.

Ami a sérülteket illeti, a hazaiaknál kizárólag El Shaarawy (8/2) hiánya lehet fájó, míg a vendégeknél Milik (5/2) talán akkor sem kezdene, ha egészséges lenne.

[2588394] 2017-10-14 20:45:00 Roma - Napolix;10

Hét fordulót követően meglepően nagy, hatpontos a differencia a két csapat között, amely még tovább nőhet, ha a Napoli ezt a rangadót is behúzza.

Az Olimpicóban a Farkasok ellen azonban igen gyenge a déliek mérlege, 1994 óta 17 meccsen csupán tíz pontot szereztek, igaz, tavaly Mertens duplájával a vendégek örülhettek.

Az előjelek nem feltétlenül mutatnak abba az irányba, hogy gólgazdag rangadók lesznek, ám nekünk mégis meggyőződésünk, hogy megéri majd megnézni a derbiket. Egyértelműen a Juventus és a Napoli az esélyesebb, aki ezt a két csapatot nyeretné, annak 3.50-szeres szorzó lenne a jutalma, de mi inkább a gólokban gondolkozunk.

hatharom.com
Juventus-Lazio Hazai csapat 1.5 gól felett
Roma-Napoli Mindkét csapat szerez gólt
2.24@
Fogadási határidő: Szombat 18:00
2017-10-14;55
2017-10-15;55
2017-10-16;55
241306
megosztom