Női kézi BL

Kötelező győzelem előtt a Ferencváros

Korábban rangadónak számított a Larvik elleni meccs, ezúttal viszont csak az a kérdés, hogy mennyivel nyer a Fradi.

Kötelező győzelem előtt a Ferencváros. - Fotó: ehfcl.com

Nagyot fordult a világ, hiszen amíg a korábbi években a Ferencváros és a Larvik vérre menő csatákat vívott egymással, addig most szinte borítékolható, hogy a zöld-fehérek magabiztosan megnyerik a szombati találkozót. Hogy miért? Nos, a vendégek alaposan meggyengültek.

1x2    
Ferencváros Döntetlen Larvik
1.02 21.00 10.00

A pénzügyi gondok ugyanis a norvég sztárcsapatot is elérték, így pedig alaposan megfiatalították csapatukat az északiak. A tavalyi keretből alig maradtak páran, a jobb játékosok közül mindössze Linn-Kristin Koren Riegelhuth, Kristine Breistol, Tine Stange és Thea Mörk tart még ki a Larvik mellett. A többiek pedig fiatalok, akik vagy az utánpótlásból kerültek fel, vagy ingyen érkeztek a klubhoz. Mindezeknek köszönhetően a norvég csapat átlagéletkora 22,85 év, de a 20-as keretből mindössze öt olyan kézilabdázó található, amely 25 éves vagy idősebb.

Ez a fiatalítás pedig alaposan rányomta bélyegét a Larvik első idei BL-meccsére, hiszen hazai pályán roppant simán, 31-27-re kikapott a német Thüringer együttesétől, méghozzá úgy, hogy a norvégok egyszer sem tudtak vezetni a találkozón.

A két csapat eddigi egymás elleni tétmérkőzéseinek eredményei:
Időpont Liga Mérkőzés Eredmény
20.02.16 BL Larvik Ferencvárosi TC 37 : 31
16.01.16 BL Ferencvárosi TC Larvik 30 : 27
17.11.12 BL Larvik Ferencvárosi TC 30 : 23
21.10.12 BL Ferencvárosi TC Larvik 28 : 24
07.02.04 BL Ferencvárosi TC Larvik 29 : 26
11.01.04 BL Larvik Ferencvárosi TC 29 : 22

A Fradi is vereséggel kezdte idei BL-szezonját, ugyanakkor a zöld-fehérek egy végső győzelemre is esélyes együttessel szemben maradtak alul. Noha végül csak három találattal (34-31) kap ki Elek Gáborék a Vardar Szkopje otthonában, nem árt tudni, hogy nem sokkal a vége előtt tízzel vezetett a macedón kirakatcsapat.

"Jó érzés, hogy bemutatkoztam a Bajnokok Ligájában, de van bennem hiányérzet, amiért nem győztünk a Vardar otthonában. Nagyon várom már a hétvégi meccset, hétfőtől kezdve egyébként is csak a Larvikra készülünk. Tudom, hogy a múlt hetivel ellentétben még jobb lesz a hangulat a csarnokban, s nagyon bízom benne, hogy a sok szurkoló győzelemhez segít majd minket" - nyilatkozta a 18 éves Márton Gréta a fradi.hu-nak.

Ami a sportfogadás részét illeti a találkozónak, ahogy már fentebb is említettük, a norvég csapatnál történt dolgok miatt a    -nál abszolút a Ferencváros a favorit, hiszen a fogadóirodában, háromesélyben mindössze 1.02-szeres oddson fogadhatunk a hazaiakra, míg a vendégre 10-szeres szorzón. Az állami bukméker a hendikep vonalat 7,5-nél, míg a gólok számának határát 55,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti szombat 18:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.