NB I

Kiütötték a Vasast, botlott a Videoton

Címkék:

A Diósgyőr 5-0-ra győzte le a Vasast, a Videoton ezúttal sem tudta legyőzni az újonc Balmazújvárost, nyert a címvédő.

Meglepetésre a Videoton ezúttal sem tudta legyőzni az újonc Balmazújvárost.

Balmazújváros-Videoton 1-1

A várakozásoknak megfelelően a listavezető fehérváriak birtokolták többet a labdát az első félidőben, és korán vezetést is szereztek. Ennek ellenére összességében a hazaiak dolgozták ki a veszélyesebb helyzeteket, s megérdemelten egyenlítettek a szünet előtt.

Szinte rögtön a fordulás után egy hatalmas helyzetet puskázott el a Balmazújváros - a gólszerző Andric lőtt fölé -, majd újfent a hazaiak előtt adódott nagy lehetőség.

Ezt követően újra a fehérváriak kerültek fölénybe, de nem tudtak komoly gólhelyzetet kialakítani. A hajrában sem született újabb találat, így akárcsak a nyitófordulóban, most is 1-1-re végeztek a felek.

Mezőkövesd-Debrecen 0-2

Hullámzó volt a játék az első félidőben, előbb a vendégeknek voltak nagy lehetőségei, majd a hazaiak vették át a kezdeményezést. Gólt aztán a játékrész közepén a debreceniek szereztek, s ugyan a szünetig akár növelhették volna előnyüket, az állás már nem változott a lefújásig.

A második játékrészben a Mezőkövesd fokozatosan átvette az irányítást. A hazaiak mentek előre, mindent megtettek az egyenlítésért, ám több nagy helyzetet is elhibáztak. A hajrában ez megbosszulta magát, amikor Ferenczi János középre passzolt labdájából Bódi Ádám eldöntötte a három pont sorsát.

Ugrai vezetésével a Diósgyőr kiütötte a Vasast. - Fotó: facebook.com/DVTK1910

Diósgyőr-Vasas 5-0

Lendületesen kezdett a Diósgyőr - Ugrai Rolandot már ekkor nehezen tartották a Vasas védői -, és szűk negyedóra elteltével megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ezután a fővárosiak többször próbálkoztak támadásvezetéssel, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Folyamatos játék nem igazán alakult ki, a mérkőzés a taktikusan játszó DVTK elképzelése szerint alakult.

Még inkább így volt ez a szünet után, amikor Ugrai két ellentámadást góllal fejezett be. A Vasas ezután meddő mezőnyfölényben játszott, ám a hazaiak támadásai rendre veszélyt jelentettek, és ezekből további kettő még eredményes is volt. A bajnokságban hullámzóan szereplő Vasas játéka a második 45 percre szétesett, így a Diósgyőr megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Újpest-Paks 0-0

A kezdés után az Újpest bizonyult aktívabbnak, de az első félidő közepétől a paksiak átvették az irányítást, veszélyes gólhelyzetet azonban egyik félnek sem sikerült kialakítania.

A fordulást követően ismét a házigazdák akarata érvényesült, elsősorban a csereként beállt Zsótér Donát vezetésével váltak lendületessé és veszélyessé az újpesti akciók. A paksi kapuban Verpecz Istvánnak többször akadt dolga, a meccs végén viszont a tolnaiak is megnyerhették volna az összecsapást: a 91. percben a paksiak bal oldali szabadrúgása után a léc kétszer segítette ki az Újpestet.

Haladás-Honvéd 1-2

A címvédő fővárosiak már a hetedik percben a hálóba találtak, de Holender Filip gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. Változatos volt az első félidő, eleinte a kispestiek támadtak többet, majd kiegyenlítetté vált a játék.

Közvetlenül a szünet előtt vezetést szereztek a vendégek: Devecseri Szilárd buktatta Gazdag Dánielt a tizenhatoson belül, a büntetőt Eppel Márton értékesítette.

Az 57. percben Kiss Tamás óriási góljával egyenlítettek a szombathelyiek, majd a hajrában Eppel Márton hasonló távolságból, 15 méterről volt eredményes (1-2), és ezzel beállította a végeredményt.

A kispestiek három vereség és két döntetlen után nyertek ismét bajnoki meccset.

2017-10-14;212
239099