La Liga

Először bukhat pontokat a Barcelona

A spanyol bajnokság 8. fordulójában a listavezető Barcelona az Atlético Madrid vendége lesz. Az új madridi stadionban telt ház lesz, a katalán függetlenedési törekvések miatt a hangulat garantáltan paprikás lesz.

Az Atlético Madrid a 4., a Barcelona pedig az első helyet foglalja el a La Liga tabelláján, a két együttes között jelenleg hat pont a különbség a katalánok javára. A fogadóirodáknál teljesen háromesélyes a szombat esti rangadó, a fővárosiak győzelme azonban valamivel többet fizet.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Barcelona
2.70 3.25 2.50

2016 januárja óta a két együttes összesen hét alkalommal találkozott egymással, a bajnokság mellett a spanyol kupában és a Bajnokok Ligájában is összemérhették erejüket a csapatok. Ezen találkozók mérlege 4 Barcelona-győzelem, egy Atma-siker és két döntetlen, vagyis Diego Simeone csapatának  meggyűlt a baja a gránátvörös-kékekkel.

Fotó: espnfc.com

A szombati találkozó előtt a két vezetőedzőnek leginkább az okozhatott gondot, hogy mindkét keretből rengetegen vettek részt a világbajnoki selejtezőkben, a dél-amerikai légiósok pedig a hosszú utazások és az időeltolódások miatt ilyenkor nem mindig tudják nyújtani a legjobbjukat.

[2580617] 2017-10-14 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax;5

Márpedig ez a mérkőzés nagyon komoly téttel bír, hiszen hiába járunk még a szezon elején, mindkét oldalon kiemelt jelentőségűnek tekinthetik az itt elért eredményt. A Barcelona számára a Real Madrid elleni meccsek mellett az Atléticóval szembeni rangadót jelentik az igazi kihívást, míg a Matracosok az ilyen rangadók megnyerésével álmodozhatnak a bajnoki címről.

Kattints a képre!

Hogy fogadási szempontból mivel lehet érdemes próbát tenni az nehéz kérdés, főleg azért, mert az elmúlt napokban egyik keret sem tudott együtt készülni a válogatott meccsek miatt. Fontos kimaradók mindkét oldalon lesznek majd, a Barcelonának Iniesta és Dembelé hiányát kell elviselni, míg az Atléticónak Filipe Luis játékát kell nélkülöznie.

Az biztos, hogy nagyon feszült találkozóra lehet számítani. A Wanda Metropolitanóban először játszik majd a Barcelona, a 67 ezer szurkoló pedig alighanem felpaprikázott hangulatban lesz majd, elsősorban a Spanyolországot lázban tartó katalán függetlenségi törekvéseknek köszönhetően.

A csapatok idei formáját és az elmúlt egymás elleni meccsek eredményeit szem előtt tartva jó választás lehet:

  • mindkét csapat szerez gólt@1.65
     
  • Gólszám 2-3 @1.70
     
  • Lionel Messi gólt szerez@1.95

 

[2580617] 2017-10-14 20:45:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
240918