NB I

Nagyon egyesélyesnek tűnik a keleti derbi

Az egyik oldalon a védelem, a másik oldalon a támadósor lesz igen tartalékos. Folytatja vajon jó szériáját a Loki?

   
Mezőkövesd Döntetlen Debrecen
3.10 3.20 2.25

Óriási a különbség jelenleg a mezőkövesdi és a debreceni helyzet között az OTP Bank Ligában. Amíg a borsodiaknál a jó szezonrajtot követően totális összeomlás történt, addig Debrecenben éppen fordított utat jár be a közhangulat. A hat meccse veretlen hajdúságiak győzelmi reményekkel utazhatnak Matyóföldre, noha a két csapat júliusi, nagyerdei meccsét a(z akkor) vendégek húzták be.

A kövesdieknél az elmúlt hetekben erőteljesen felélénkültek azok a hangok, hogy Radványi Miklóstól elköszönnek, ám a soproni, Haladás elleni 2-2 úgy tűnik, megmentette állását. Pedig a pletykák szerint már az utód személye is megvolt a sárga-kékeknél, mégpedig Mészöly Géza személyében. Radványinak most Szeles Tamást (8/0), Pillár Róbertet (6/1), Csirmaz Istvánt (2/0) és Gohér Gergőt (3/1) kell pótolnia eltiltás, valamint sérülés miatt, és nagy kérdés, hogy még egy vereség belefér-e a csapatvezetés számára.

Mezőkövesd Zsóry#hun-mezokovesd#5

A szlovák szakember kollégájának, Herczeg Andrásnak sem ideális a helyzeet, szinte a teljes támadósor maródi. Könyves Norbert (11/1), Takács Tamás (5/2) és Haris Tabakovic (7/2) is kidőlt, így a sérülésből felépülő Justin Mengolo és a Csongrád elleni kupameccsen gólfesztivált rendező Tisza Tibor felelhet a Loki támadójátékáért.

"Azért probléma a sok sérült, mert kevesebb a variációs lehetőségünk, amely az Újpest elleni mérkőzés második félidejében látszott is. Ettől függetlenül természetesen szeretnénk egy ütőképes támadósort kialakítani a Mezőkövesd ellen, de majd a találkozón dől el, sikerül-e pótolni a sérültjeinket. A borsodiak agresszív felfogásban játszanak, ráadásul hazai pályán még fokozottabban próbálják majd ránk kényszeríteni akaratukat. Próbálunk az első meccs hibáiból tanulni" - nyilatkozta a mester.

Júliusban a kövesdiek örülhettek

A két csapat elmúlt két bajnokiját egyaránt 2-1-re nyerte meg a Mezőkövesd, amely csapatnak nem is megy rosszul a góllövés, hiszen a pocsék széria mellett is kilenc gólt szerezett az utolsó hét meccsén. Odaát viszont éppen a védelem a csapat erőssége, a Lokit mindössze kilencszer mattolták idén, a sérült védők fényében pedig különösen nagy hangsúlyt fektethet a hátsó stabilitásra Herczeg.

Mindezek szellemében nem várunk a korábbiakhoz hasonló "gólfesztivált", ám mind az under/over piacon, mind az 1x2-es fogadásnál jól vannak belőve az oddsok, így nehézkes megtippelni, melyik szorzóban is van érték. Véleményünk szerint 0-1, 0-2 körüli végeredmény várható, de benne van a gól nélküli remi is, így nem hangzik rosszul, hogy pénzünket megduplázzuk azzal, hogy nem rúg mindkét csapat gólt.

[2538964] 2017-10-14 15:30:00 Mezőkövesd Zsóry - Debrecenx;
2017-10-14;212
239099