FIFA

Ez a három gól maradt versenyben a Puskás-díjra - videó

A FIFA nyilvánosságra hozta, melyik három gól maradt versenyben a Puskás-díjra.

A 2017-es győztest az október 23-ai FIFA-gálán, a londoni Palladium Színházban jelentik be. A FIFA által három fősre szűkített listára a szurkolók is szavazhatnak, a nemzetközi szövetség hivatalos honlapján bárki voksolhat a gólokra.

A három jelölt között egy venezuelai tinilányt, egy francia csatárt és egy dél-afrikai kapust találunk.

Az Év női játékosa díjra is jelölt Deyna Castellanos az U17-es világbajnokság csoportkörében szerzett gólt - méghozzá középkezdésből. Castellanos tettét csak növeli, hogy mindezt a 93. percben, egy bekapott gól után tette. A gólja így továbbjutást ért, Venezuela pedig a legjobb négyig menetelt.

Olivier Giroud nem igazán kell bemutatni a futball szerelmeseinek, az Arsenal francia támadóját a világ legjobb csatárai között tartják számon. Giroud személyében először került be a TOP3-ba francia játékos, az Ágyúsok csatára egy Crystal Palace ellen szerzett oxi-góllal kandidált a díjra.

Oscarine Masuluke személyében először került fel a legjobbak közé egy kapus is. A dél-afrikai Baroka portása egy bajnoki mérkőzés 95. percében merészkedett fel csapata szögleténél az ellenfél kapuja elé, ha pedig arra járt, ollózott is egy gólt, amivel megmentette csapatának az egyik pontot. Nem mindennapi jelenetsor volt, az biztos. 

Te kinek adnád a 2017-es Puskás-díjat?x;