Foci-vb 2018

Brutálisan erős a vb-ről lemaradók álomcsapata

A Real Madrid, a Bayern München és a MU is ad játékost a világverő álomtizenegybe.

Már csak kilenc hely kiadó a 2018-as világbajnokság mezőnyéből, a csapatok nagy részét így már ismerjük. A selejtezősorozatok nem múltak el meglepetések nélkül, több nagycsapat, így pedig több sztárjátékos is lemarad majd a világeseményről. Az ESPN összeállította a kimaradók szupercsapatát, amely természetesen a pótselejtezők függvényében még akár változhat is.

Fotó: ESPN

A kapuban rögtön a világ talán jelenlegi legjobb kapusát találjuk, szegény Jan Oblaknak válogatott szinten viszont aligha jut majd sok lehetősége nagy tornákon is bizonyítania képességeit, hiszen a szlovén válogatott ezúttal is lemaradt a vb-ről.  A Bayern München két játékost is delegál a kezdőbe, az osztrák David Alabát, valamint a chilei Arturo Vidalt, míg a világ egyik legjobb védekező középpályása, Naby Keita Guineával nem jutott ki Oroszországba.

A támadósor sem tűnik éppen gyengének, Alexis Sánchez, Gareth Bale és Aubameyang ára is bőven 50 millió euró felett van, míg az amerikai Christian Pulisicet a világ egyik legnagyobb tehetségének tartják posztján.

A cserepadra "csupán" olyan klasszisok fértek fel, mint Miralem Pjanic, Marek Hamsik, Arjen Robben vagy Edin Dzeko.

Persze névsor még bőségesen bővülhet, hiszen Olaszország, Svájc vagy Horvátország kiesése újabb klasszisokat adhat a válogatottnak - igaz, ezek a csapatok kiemeltként várják a pótselejtezőt.

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?
Németország 6.00
Franciaország 6.00
Brazília 7.00
Spanyolország 8.00
Argentína 9.00
Belgium 11.00