Olasz foci

Nyílt levél Mario Balotelliért!

• varin

Egy olasz futballfanatikus szerint most jött el az ideje, hogy a szövetségi kapitány számításba vegye Mario Balotellit.

Több, mint három éve hiába nézegeti a postaládáját Mario Balotelli válogatott behívót keresve, az olasz futball örök ígérete(?) utoljára a 2014-es vb-n ölthette magára a Squadra Azzurra címeres mezét. A nemzeti csapat azonban egy viszonylag eredménytelen világbajnoki-selejtezősorozaton van túl, hiszen Giampiero Ventura fiai szinte esélytelenek voltak a spanyolokkal szemben kijutni a vb-re, így pótselejtezni lesznek kénytelenek novemberben.

Ventura csapata ráadásul nem is nyújtott ellenállhatatlan teljesítményt a G csoportban, tíz meccsen mindössze 21 gólt szerezett, ráadásul el is veszítette két hónapra talán legjobb támadóját, Andrea Belottit. Egy olasz szakíró, Luca LaPorta éppen az elfeledett tékozló fiúban látja a megoldást.

LaPorta ugyanis nyílt levélben kéri a szövetségi kapitányt, hogy fontolja meg Balotelli behívását a nemzeti csapatba. A blogger kiemeli, hogy az elmúlt hetek gyenge teljesítménye, a borzalmas taktikai lépések és a meccs közbeni elhibázott változtatások is el kellene, hogy gondolkoztassák a szövetségi kapitányt, hogy minden rendben van-e így.

"Elég volt abból, hogy azt mondogatod, olyan játékosokra van szükséged, akik jó teljesítményt nyújtanak a csapatukban, mert ez egy hazugság. Elegünk van abból, hogy a klubjukban csak csereként játszó futballisták lépnek folyamatosan pályára, és olyan játékosokra van szükségünk, akik évek óta megérdemelnék a behívót, mint Mario Balotelli.

Miért nem kapja meg a lehetőséget az a játékos, aki a 2014-es vb-n az olasz válogatott góljainak felét szerezte? 27 éves már, hátán cipeli a Nice csapatát és nem az az ember, aki négy éve volt. Persze, sok problémát okozott a válogatottnak anno, de hány ilyen játékos volt még rajta kívül?! Rengeteg!

Elég volt az olyan futballistákból, mint Éder, Inglese vagy Gabbiadini, akik nem képesek teljesíteni. Balónak 525 perc alatt 7 gólja is van, ami szenzációs statisztika. Ha elbukjuk a vb-kijutást, az kizárólag a te hibád lesz, Ventura. Balotelli kell ennek a csapatnak és az, hogy Immobile és ő együtt tudjanak dolgozni. Szükségünk van a Super Marióra!" - fogalmazott igen élesen a szerző.

Balotelli utolsó gólja a válogatottban:

A számokból egyelőre az látszódik, hogy Balotellinek tényleg kezd benőni a feje lágya, hiszen idén 9 meccsen még egyetlen piros lapot sem kapott - ami esetében nagy dolog.

Egy támadóra tényleg hatalmas szüksége lenne Venturának, hiszen Immobile 28/7-es és Éder 25/6-os statisztikája sem túl megnyerő, ha pedig a korábban behívottakból akar válogatni a kapitány, akkor olyan neveket találunk a csatárok között, mint Nicola Sansone, Andrea Petagna, Simoze Zaza, Gianluca Lapadula vagy Leonardo Pavoletti. Nos, ebbe a listába tényleg bőségesen beférne Balotelli.

Montpellier Döntetlen Nice
2.40 3.10 2.90