Magyar foci

Háromesélyes meccsekkel folytatódik az NB I!

Hétvégén folytatódnak a küzdelmek az OTP Bank Ligában, a listavezető Videoton és a Ferencváros is újonc csapat otthonába látogat.

A válogatott selejtezők miatt két hétig szünetelt az OTP Bank Liga, amely hétvégén a 12. fordulójával folytatódik. A bajnokság egyharmada után a Videoton és a Fradi vezeti a tabellát, míg a Mezőkövesd és a Balmazújváros a kieső helyeket foglalja el. Lássuk milyen meccseket rendeznek szombaton és hogyan látják az esélyeket a bukmékerek.

OTP Bank Liga 12. forduló
   
  1 x 2
Mezőkövesd - Debrecen 3.10 3.20 2.25
Újpest - Paks 2.15 3.20 3.30
Haladás - Honvéd 3.30 3.20 2.15
Diósgyőr - Vasas 2.50 3.10 2.80
Balmazújváros - Videoton 4.80 3.50 1.70
Puskás Akadémia - FTC 3.30 3.20 2.15

A szokásoktól eltérően ezúttal már délután 15:30 perckor elkezdődnek a találkozón és estére már csak a Puskás Akadémia - Ferencváros találkozó marad.

A sort a Mezőkövesd és a Debrecen rangadója nyitja, a kelet-magyarországi derbin a bukmékereknél a 6 forduló óta veretlen Loki az esélyesebb. A legutóbbi két egymás elleni meccset azonban a Mezőkövesd nyerte, így Herczeg András legénysége egyáltalán nem mehet biztosra.

Az Újpest és a Paks rivalizálása is rendre szoros csatákat szokott hozni, olyannyira, hogy a csapatok legutolsó öt meccséből négy is döntetlennel végződött. A pontosztozkodás most is jól fizet, kérdés, összejön-e zsinórban a negyedik remi is.

A Haladás a címvédő Budapest Honvédot fogadja. A kispestiek régóta nem tapasztalt gödörbe kerültek, hiszen öt forduló óta nem tudtak meccset nyerni, legutóbb a Vasastól kaptak ki hazai pályán 4-1-re. A szombathelyiek ellen sem lesz könnyű dolguk, hiszen a vasiak a kiesés elkerüléséért harcolnak, a kéthetes szünet pedig remek alkalom volt Pacsi Bálintnak, hogy tovább csiszolja a csapat játékát.

A Diósgyőr és a Vasas találkozóján szinte lehetetlen megtippelni a végeredményt, és hasonlóan vélekedhettek az oddsmesterek is, hiszen nagyon egyformának látják az esélyeket. A Vasas 2009 óta nem tudott a Diósgyőr vendégeként meccset nyerni, ám a miskolci stadion átépítése miatt a találkozót most Debrecenben rendezik.

A listavezető Videoton a sereghajtó Balmazújváros vendége lesz. Ha pusztán a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, a forduló egyik legsimább mérkőzésére kerülhet sor, ugyanakkor Horváth Ferencék a Ferencváros ellen legutóbb megmutatták, hogy nem adják olcsón a bőrüket.

A fehérváriaknál néhány alapember a válogatottal készült az elmúlt két hétben, így nagy kérdés, mennyire tudnak visszarázódni a hétköznapokba, mindenesetre az 1.70-es szorzó a vendég kimenetelre reális számnak tűnik.

A forduló zárómérkőzését a Puskás Akadémia és a Ferencváros vívja majd. A Fradinál ugyanaz a helyzet, mint a Vidinél, Thomas Doll több kulcsemberét is nélkülözni volt kénytelen a napokban, ráadásul a zöld-fehéreknek a szünet sem jött jól, hiszen éppen kezdtek formába lendülni. A sorozatban megnyert négy meccs önbizalmat adhat a Ferencvárosnak, aki visszavágna a Puskás Akadémiának a budapesti remiiért. A bukmékerek hajlanak a vendég felé, hiszen 2,15-ös oddsot szabtak meg rá, szemben a felcsútiak 3,30-as szorzójával.

Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099