Szerencsejáték-ipar

Ennyi az átlagos tét a Tippmixen, újabb fejlesztések jöhetnek

Óriási ütemben fejlődik a Szerencsjáték Zrt. sportfogadási szekciója, a társaság a 2017-es évre már 200 milliárdos álomhatár elérését sem tartja elképzelhetetlennek.

Akár a kétszázmilliárd forintos álomhatárt is megközelítheti az idén a Szerencsejáték Zrt. legsikeresebb üzletága, a sportfogadás - írja a Világgazdaság, a társaság sajtóirodájától kapott válaszra hivatkozva.

A sportfogadás területének zászlóshajója a Tippmix, a papíralapú játékon hetente 1,4 millió szelvényt adnak fel a játékosok és ezeken 10,8 millió fogadást kötnek meg. A   -n  is folyamatosan a növekedés, az online platformon heti átlagban 2 millió fogadást kötnek meg, a fogadások forgalmának pedig már 27 százaléka folyik be az online felületről.

Jó hír lehet a játékosok számára, hogy a bevételek növekedésének érdekében a társaság közlése szerint bővíti a kínálatot, még több sportág és bajnokság mérkőzéseire ajánlva fogadási lehetőséget és fajtát, és az élőben fogadható mérkőzések száma is tovább emelkedik. 

A fejlesztések közül a Szerencsejáték Zrt. kiemelte, 

  • a Tippmixprón a magyar idő szerint éjszaka zajló sporteseményekre is lehetőség lesz élőben fogadni
     
  • a regisztrált játékosok élő streamszolgáltatás keretében évi több ezer mérkőzés közvetítését követhetik majd nyomon a Tippmix­pro oldalán
     
  • A hagyományos Tippmix esetében is növekvő számban biztosítja a vállalat a tévében élőben közvetített mérkőzések értékesítőhelyeken való elérését.

 

A Világgazdaság érdeklődésére a Szerencsjáték Zrt. rávilágított, hogy a fogadási tétek nagyon széles skálán mozognak, hiszen lehetőség van 10 forintos és 100 ezer forintos egységnyi fogadást is megtenni.  A

Tippmixen egy átlagos fogadás tétje 250 forint, egy komplett szelvényen pedig 1900 forint.

A Szerencsejáték Zrt. beszámolója szerint idén eddig a legtöbb, 1,04 milliót meghaladó fogadás a Dortmund–Monaco Bajnokok Ligája-labdarúgó-mérkőzésre érkezett be, a képzeletbeli dobogó második fokán a Celta Vigo–Sahtar Doneck-találkozó áll 945 ezer fogadással, a harmadik legnépszerűbb esemény pedig a Lyon–Roma-meccs (931 ezer) volt.

A nyereménykifizetési csúcs a Napoli–Real Madrid-mérkőzéshez kötődik 573 millió forintot meghaladó összeggel, ebben a tekintetben az Arsenal–Bayern München-párosítás a második (543 millió), a Barcelona–PSG a harmadik (419).

Számos fogadó könyvelhetett el milliós nyereményt kisebb téttel is, közülük kettőt emelt ki érdeklődésünkre a játékszervező: egy maglódi Tippmix-játékos 48 ezer forintos téttel ért el több mint 26,3 millió forintos nyereményt, egy mohácsi fogadó pedig 9000 forint kockáztatásával tett szert 10,5 milliós summára. Arról honlapunk is beszámolt, hogy a múlt héten egy játékos 20 ezer forint kockáztatásával közel 4 millió forint nyereményre tett szert.