Foci-vb 2018

Brazília nem túl motivált, hogy segítse Messiéket

  • varin

Tite ugyan lefutotta a kötelező köröket, de Brazília aligha szakad majd meg Chile ellen.

   
  1 x 2
Brazília-Chile 1.75 3.60 4.35
Peru-Kolumbia 2.35 3.30 2.85
Ecuador-Argentína 7.00 4.50 1.40
Uruguay-Bolívia 1.10 8.00 21.00
Paraguay-Venezuela 1.30 5.00 9.00

Azt ugyan nem lehet kijelenteni, hogy Argentína sorsa Brazília kezében van, ám a Selecao egy pontszerzéssel nagyot lökhetne Messiék szekerén, ugyanis ebben az esetben elég csak nyerniük az argentinoknak Ecuadorban, biztosan nem kell majd pótselejtezniük. Ám mint az a brazilok szövetségi kapitányának, Titének a szavaiból is kiérződik, nincs igazán nagy tét számukra, hiszen a csoportelsőség is megvan és már meg is ünnepelték a kvalifikációt.

Fotó: goal.com

"Vasárnap megünnepeltük, hogy biztosan kijutunk a világbajnokságra, így mi már felszabadultak lehetünk. El sem tudom képzelni, hogy hogy alszik a többi szövetségi kapitány, de én remekül. Szeretnénk viszont, ha fair lenne a sorozat végkimenetele is, így nem szeretnénk lazázni Chile ellen. Vannak barátaim Argentínában, tisztelem José Pekermant Kolumbia élén és elismerem azt, amit Chile véghezvitt az elmúlt években" - nyilatkozta a kapitány.

"Argentína azért áll a hatodik helyen, mert ennyit nyújtottak korábban. Lehet, hogy Messi a világ egyik valaha élt legjobb játékosa, de mi a saját dolgunkra koncentrálunk csupán" - vette át a szót Gabriel Jesus.

"Entrega Brasil" - vagyis "add le, Brazília" - ez volt a Twitter legtöbbet leírt mondata a brazilok körében az elmúlt napokban.

Tite, ha nem is szándékosan, de biztosan rotálni lesz kénytelen, a kapuban például Ederson kezd, de Thiago Silva is csak a lelátón kap helyet sérülés miatt. A vendég Chile is problémákkal küzd, Arturo Vidal hiánya nagyon súlyos érvágás számukra, ám Claudio Bravo, a nemzeti tizenegy kapusa elmondta, egyáltalán nem is opció az, hogy nem támadnak majd Brazíliában.

  • A fogadókat egyelőre nem ihlette meg Chile idegenbeli győzelme, hiszen a kezdeti 4.50-5-szörös oddsról néhány nap alatt nem változott igazán a "V" kimenetel  szorzója.

Az Albicelestének persze butaság lenne bárhova máshova nézelődnie, nagyon jó esélyük van a kvalifikációra, ráadásul ha nyernek, az egyenes ági továbbjutást csak akkor bukják el, ha Chile és Peru/Kolumbia is nyerni tud - ennek a realitását viszont jól tükrözi, hogy kötésben közel 6-szoros az odds ezekre a kimenetelekre. Más kérdés, hogy a hírek szerint Sampaoli mindent megtesz, hogy az ellenfél mellett saját játékosait is össze-vissza zavarja.

Ha viszont Argentína lejátssza a selejtezősorozatban nyolcadik döntetlenjét is, akkor cidrizhetnek Sampaoliék, hiszen ekkor már nézni kell a Paraguay-Ecuador eredményét, valamint szurkolni, hogy a brazilok legalább kettővel verjék Chilét és ne legyen iksz a Peru-Kolumbia.

Érdemes lesz tehát virrasztani szerda hajnalban, hiszen parádés izgalmak várnak ránk, és könnyen lehet, hogy futballtörténelmet látunk, hiszen mindössze ez lehet a második világbajnokság, amelyre Argentína nem jut ki.

186573