Nemzetközi foci

Neymar kizáratná a Barcelonát a BL-ből

Úgy tűnik, kérése azonban süket felekre talál, az UEFA nem tervezi száműzni a katalánokat a BL-ből.

Kezd egészen hihetetlenül gyerekes szintre lépni a Neymar-Barcelona affér a brazil átigazolását követően. A július végén Párizsba szerződő brazil klasszist néhány héttel a kontraktus aláírását követően korábbi klubja szerződésszegés miatt beperelte. A katalánok 8.5 millió eurót követelnek a 222 milliós támadón, míg Neymar szerint a Barcelona 26 millió euróval tartozik még neki.

Miután a brazil nem kapta meg járandóságait a klubtól, ügyvédei tanácsára kérvényezte az UEFA-nál, hogy a Barcelonát zárják ki a Bajnokok Ligája idei sorozatából - jelentette szombaton az AS. A spanyol lap arról is beszámolt, hogy az Európai Labdarúgó Szövetségnél ezt a forgatókönyvet villámgyorsan elutasították, így alighanem a saga még hónapokig folytatódik a felek között.

Eközben a katalán kedélyeket tovább borzolja, hogy 15, a klubnál töltött esztendő után távozik a Barcelona egyik igazgatója, Raul Sanllehi, akinek komoly szerepe volt Neymar megszerzésében anno. Sanllehire állítólag már most szemet vetettek Európa topcsapatai.

A spanyol bajnokság a válogatott szünetet követően csúcsrangadóval tér vissza, a Barcelona az Atlético Madrid vendége lesz szombaton.

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Barcelona 1.55
Real Madrid 2.60