Foci-vb 2018

Ha valamire ne fogadj, az ez a meccs!

Toronymagas favoritként tekintenek a bukmékerek a görög csapatra Cipruson.

   
Ciprus Döntetlen Görögország
6.50 3.55 1.55

A csütörtöki és pénteki izgalmak után szombaton befejeződik az vb-selejtezők 9. fordulója. A H csoport tartogatja az egyik legtöbb izgalmat számunkra, hiszen a 2. helyért még három csapat is harcban áll. Görögországnak és Ciprusnak is kötelező lenne a három pont, míg a randevújuk előtt mindkét ország fél szemmel a bosnyák-belga derbit lesheti, ahol nagyon kell szurkolniuk Lukakuék győzelmének.

Merthogy a görögök és a ciprusiak győzelmének értéke is azon múlik, hány pontot szereznek Dzekóék a következő két mérkőzésen a tét nélkül játszó belgák és a már kiesett észtek ellen. A Neo GSP Stadionban szombat este tehát igazi ki-ki mérkőzésre kerül sor, eldől, melyik fél veheti üldözőbe Boszniát.

Görögország#gre-greece#5

Noha a két fél utolsó négy mérkőzését egyaránt megnyerték a görögök, a ciprusi labdarúgás az elmúlt években jelentős fejlődésnek indult. Igaz, hogy a szigetlakók győzelme tűnik jelentősen valószínűtlenebbnek, Ciprus idén már legyőzte hazai pályán Boszniát és Kazahsztánt is.

A görögök viszont pocsék formának örvendenek, öt nyeretlen mérkőzés zsinórban, pedig az észteket és a bosnyákokat hazai pályán illett volna legyőzniük.

Fotó: The National Herald

Az igazat megvallva egyik keret sem tűnik igazán erősnek, legalábbis a bosnyákokéhoz nem érnek fel. Ezt tekintve igazán nagy meglepetés lenne, ha összejönne a pótselejtező bármelyik félnek is. Szombat este azonban izgalmas mérkőzésre van kilátás, itt most mindkét csapat úgy lép pályára, hogy a döntetlen is vereséggel ér fel, attól függetlenül, hogy mire mennek a bosnyákok délután 6 órától.

Az oddsok és a görögök korábbi mérkőzései is kevés gólt ígérnek, simán benne lehetne egy 0-0 vagy egy 1-0 valamelyik oldalra, de nem gondolnánk, hogy ilyen nyomás alatt a végtelenségig fognak óvatoskodni a felek. Nem árt azonban a fogadással megvárni a bosnyák-belga találkozó végeredményét, hiszen ha ott hazai győzelem születik, már csak a görögök számára lesz fontos az esti meccs, máskülönben viszont a nap egyik legértéktelenebb fogadásának tűnik a hellének nyeretése 1.55-ös oddsért.

[2059496] 2017-10-07 20:45:00 Ciprus - Görögországx;