Női kézi BL

Pályán az ETO - ezzel a tippel járnánk túl a bukik eszén

A címvédő Győri ETO egy régi jó ismerősét fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A női kézilabda Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírásában egyaránt összekerült egymással a Győr és a Midtylland együttese, mind a két szezonban a csoportkörben tesztelhették egymást a felek. A mérleg meglehetősen kiegyenlített, a dánok kétszer, a győriek egyszer nyertek és van még egy döntetlenjük is 2015-ből.

A tavalyi idényben mindkétszer a hazai gárda örülhetett, az ETO 12-vel verte az északiakat idehaza, míg odakint négy góllal alulmaradt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy utóbbi meccsen a magyar csapatnak az eredmény már nem igazán számított.

1x2    
Győri ETO Döntetlen Midtylland
1.05 16.00 9.00

Az oddsokból látható, hogy a Győr toronymagas esélyese a szombat esti ütközetnek, Görbiczék győzelme szinte semmit nem fizet, szemben a dánok közel 10-szeres szorzójával. Mindez persze nem véletlen, hiszen amíg a Győr a nyáron tovább erősítette amúgy is bombaerős keretét, addig a dánok jó pár kulcsemberüket eladták. Távozott a csapatból a védelem oszlopa és több rutinos alapember is, helyükre pedig skandináv, javarészt kevésbé ismert kézisek érkeztek.

A fogadóirodák tétlapjait böngészve megakadt a szemünk a gólszámos fogadáson. Az egál határt a bukik 50,5 gólon húzták meg, ami nem véletlen, hiszen a két csapat legutolsó négy meccsén egyszer sem született ennyi találat.

Egymás elleni eredmények
12.11.16 BL Midtjylland Győri ETO 27 : 23
15.10.16 BL Győri ETO Midtjylland 31 : 19
22.11.15 BL Midtjylland Győri ETO 22 : 22
25.10.15 BL Győri ETO Midtjylland 21 : 26

Most viszont szerintünk erre mutatkozik esély. Kezdjük azzal, hogy ez lesz a szezon első találkozója, így mindkét csapat játékában akadhatnak még korrigálandó elemek. A fenti videóban a győriek a védekezés hatékonyságának növelését és a gyors lerohanásokat emelték ki, ez utóbbi fegyvert pedig a dánok is előszeretettel alkalmazzák, hiszen ez egy tipikus eleme a skandináv kézilabdának (Midtylland keretében egy játékos kivételével mindenki skandináv nemzetiségű).

A Győr hazai pályán többnyire gólokban gazdagabb meccseket játszik a BL-ben, a telt ház és a jó hangulat most is garancia lehet a jó hazai teljesítményre. Véleményünk szerint az ETO 30-33 gól körüli termésre szombaton is simán képes lehet, ugyanakkor a bajnokságban lejátszott meccsek alapján a dán együttes is elérheti a 20-22 gólos határt (bukik -/+7,5 hendijével számolva).

Összességében úgy látjuk, hogy ebben a határban most bennragadt 2-3 gól, ezért egy overes fogadással érdemes lehet próbálkozni ezen a találkozón.

 
hatharom.com
Gólszám 51,5 felett
@1.90
Fogadási határidő: szombat 19:30