Átigazolás

Még egy gólvágó, akiről lemaradt a Barcelona

A Napoli olasz válogatott támadója sem szerződött a nyáron Katalóniába. Sajnálhatják is Valverdéék!

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, parádés idényt fut a Napoli, a dél-olaszországi gárda kimondva is bajnokesélyessé lépett elő. A Partonopei szárnyalásában tevékeny szerep hárul a támadó hármasra, így a bal szélen robogó Lorenzo Insignére is. A válogatott támadó 11 mérkőzésen eddig négy gólt lőtt és öt gólpasszt adott, ám mint azt az olasz Rai-nak nyilatkozva elmondta, nem sok híja volt, hogy Katalóniában kezdi meg a szezont.

"Szerettem volna olyan futballistákkal együtt játszani, mint Lionel Messi vagy Luis Suárez, de hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy végül maradtam Nápolyban, hiába akart szerződtetni a katalán gárda. Most ide szólít a kötelességem, szeretnék nagy dolgokat elérni a Napolival, de tudom, a Barcelona a világ legjobb klubja."

Fotó: Sports Illustrated

Insignének korábban nem volt könnyű dolga az olasz futballban, hiszen a csapatok nem kapkodnak a 163 centis játékosok után. A 26 éves klasszis meg is nevezte azt a két csapatot, ahol nem tartottak rá igényt magassága miatt.

"Az Inter és a Torino sajnálhatja most, hogy zavarta őket a magasságom. De így valóra válhatott egy nagy álmom, hogy a Napoli játékosa legyek" - nyilatkozta Insigne.

Insigne tehát beállt abba a sorba, akik valamilyen módon kikosarazták a Barcelonát vagy nem engedték őket a gránátvörös-kékekhez. Az olasz játékos piaci értékét jelenleg egyébként 35 millióra taksálja a Transfermarkt, ám a valóságban ennek körülbelül kétszeresét érheti a szélső.

A válogatott fordulók után a déliekre igen komoly rangadó vár, a Napoli a Roma vendége lesz. Az oddsok szinte teljesen kiegyenlítettek, de egy hajszállal a listavezetőt tartja esélyesebbnek a magyar állami bukméker.

   
Roma Döntetlen Napoli
2.70 3.30 2.45
[2588394] 2017-10-14 20:45:00 Roma - Napolix;