Tenisz

Ismét döntőért játszanak Babosék

  • Cesc18

Két tornagyőzelem után Pekingben is remekel a Babos/Hlavackova páros, szombaton a döntőért szállnak harcba a wimbledoni címvédő Makarova/Vesnina duó ellen.

Nagyon komoly sorozatban vannak Babos Timiék, hiszen a Quebec-i és taskenti sikerek után egyelőre a héten még Pekingben sem hibáztak. Többek között ennek a tíz meccs óta tartó veretlenségi sorozatnak köszönhetően kvalifikálták magukat az év végi szingapúri világbajnokságra.

"Nagyon jó érzés, hogy ezzel a hírrel kezdhettem a napomat. Szerdán már azt gondoltam, hogy a Stephens-Watson kettős elleni győzelmünk szingapúri kijutást is jelenthet. Aztán a többi eredmény nekünk kedvezett, így biztos lett a WTA Finals-indulásunk. Nagyon boldog voltam reggel, hogy ilyen hírre ébredhetek." 

Természetesen nagy dolognak tartom, hiszen most már harmadjára kvalifikáltam Magam Szingapúrra, mindig különböző partnerrel.

"Ráadásul kétszer úgy jutottam el, hogy nem teljes szezont játszottam együtt az aktuális társsal. Például Andreával csak májusban kezdtük el a közös játékot. Nagyon boldog vagyok, hiszen a kijutás azt mutatja, szinte bárkivel eredményes lehetek, ott tudok lenni a legjobbak között. Így év vége felé egyesben és párosban is egyre jobban játszottam, tornagyőzelmek állnak a hátunk mögött. Nagyon jó dolog, hogy Szingapúrban fejezhetjük be Andreával a 2017-es szezont. Örülök ennek, hiszen szeretem a versenyt, eredménytől függetlenül is nagyon szép emlékeim vannak. Várom, hogy ismét ott legyek." - mondta Timi a babostimea.hu-nak.

Babosék jó formában, tele önbizalommal és felszabadultan állhatnak ki az elődöntőre a wimbledoni címvédő orosz páros ellen. Ekaterina Makarova és Jelena Vesnina klasszis duót alkot, de a US Openen betliztek és Wuhanban az ázsiai túra sem indult tökéletesen számukra. 

A két páros játszott már idén egymás ellen, Rómában ugyancsak az elődöntőben találkoztak és akkor Makarováék csak döntő szett 10-8-ra tudtak nyerni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy Timiék milyen parádés formában vannak, akkor még el is lehet gondolkozni azon, hogy némi apróval megkínáljuk a magyar-cseh duó továbbjutását, ami egyébként nem is kecsegtet rossz oddsal, hiszen 2.75-szörös pénz ütheti a markunkat. 

Fogadás a győztesre    
Babos/Hlavackova Makarova/Vesnina
2.75 1.35