Foci-vb 2018

Sorsdöntő meccs vár Messiékre, Sampaoli mégis kockáztat

Két forduló maradt hátra a dél-amerikai vb-selejtezőkből, de Argentína még közel sem biztos, hogy ott lesz Oroszországban. Messiék ezúttal Perut fogadják és ha most sem nyernek, akár elúszhat a vb.

Igaza van Sampaolinak?

Argentínával története során egyetlen alkalommal fordult elő, hogy nem tudta kvalifikálni magát egy világbajnokságra, de a jelen állás szerint egyáltalán nem biztos, hogy az Albiceleste ott lesz Oroszországban. A CONMEBOL-zóna selejtezőcsoportja ugyanis rendkívül sűrű, márpedig Argentína jelenleg az ötödik és egyben pótselejtezőt érő helyen tanyázik, de a 6. Chile csak egy pontra van tőle.

186573

Messiék magyar idő szerint péntek hajnalban Perut fogadják, majd néhány nappal később Ecuador vendégei lesznek. Az argentinok számára rém egyszerű a recept: ha megnyerik mind a két meccset, ott lesznek a vb-n.

Ahhoz képest, hogy Argentína a legutolsó 3 selejtezős fordulóban nem tudott nyerni, a fogadóirodák igen nagylelkűek voltak, hiszen 1.20-as oddsra lőtték be Messiék győzelmi esélyeit, míg a bombaformában lévő Peru sikere 12.30-as szorzóval fogadható.

1x2    
Argentína Döntetlen Peru
1.20 6.00 12.30

Argentína gyengélkedését sokan Jorge Sampaoli szövetségi kapitány számlájára írják, aki hiába válogathat világsztár játékosokból, képtelen megtalálni az ideális felállást.

Sampaoli számára csupán egy a biztos, mégpedig, hogy Lionel Messi köré kell felépítenie a csapatot.

Az argentinokért szorítók többsége a Barca ásza mellett a Juventus ifjú titánját, Paulo Dybalát látná legszívesebben a csatársorban, ám a szövetségi kapitány nem tervezi, hogy egyszerre kezdjen a két játékos.

Messi és Dybala egyelőre nem találta meg a közös hangot a válogatottban

"Nem most van itt az ideje, hogy Messi és Dybala kapcsolatán dolgozzunk, ezúttal valami sokkal konkrétabb dologgal kell előállnunk" - nyilatkozta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Sampaoli.

Dybala a Juventusban már 12 gólt szerzett ebben a szezonban, így jelenleg a világ egyik legjobb formában lévő támadója, ám ezzel együtt valószínűleg a padon találja majd magát. A Juve fiatalja a Venezuela elleni meccs után egy interjúban arról beszélt, hogy nagyon nehéz volt Messivel játszani, mert hasonló szerepkörben érzik magukat a legjobban. Sampaoli viszont világossá tette, hogy a válogatottban Messi a kulcs. "Leónak úgy kell mozognia a pályán, ahogy azt a Barcelonában is teszi. Kitalálni neki egy másik pozíciót vagy átalakítani a játékát teljesen őrültség lenne" - fogalmazott a tréner.

Fogadás gólszerzőre
Messi 1.40
Icardi 1.90
Dybala 1.90
Di María 2.75

Argentína az Uruguay és a Venezuela elleni meccseken egy 3-4-3-as felállást választott, amelyben a Dybala,  Icardi és Messi alkotta a támadósort.

Sampaoli azonban most visszatér a 3-4-2-1-es formációhoz, mivel véleménye szerint Messi ebben a felállásban sokkal veszélyesebb a kapura.

Legutóbb a brazilok elleni győztes barátságos meccsen alkalmazta ezt a hadrendet, akkor Higuaín volt az előretolt támadó, mögötte pedig Messi és Dybala játszott. Mivel Higuaín nincs a keretben, így Icardi lehet az első ember, Messi pedig Di Maríával párban szőheti a támadásokat.

"Tolvajok"- bundát kiáltanak Peruban
A perui Todo Sport szerint Claudio Tapia, az argentin szövetség elnöke, Gianni Infantino, a FIFA első embere és Alejandro Domínguez CONMEBOL-elnök megegyezett, hogy a magyar idő szerint péntek hajnali 1.30 órakor kezdődő Argentína–Peru vb-selejtezőn hazai sikernek kell születnie.  A hír alapját azt adta, hogy a három elnök a  azért találkozott egymással Argentínában, hogy a 2030-as világbajnokságról egyeztessen, amelyet Argentína, Uruguay és Paraguay közösen kíván megrendezni.
Argentína#arg-argentina#5
Peru#per-peru#5 
[2059082] 2017-10-06 01:30:00 Argentína - Perux;