Foci-vb 2018

Így kereshetsz pénzt a svájci-magyarral!

Szombat este a bázeli St. Jacob Parkban lép pályára a magyar válogatott. A mieink ellenfele a világranglista-7. helyezett Svájc lesz. Mostani cikkünkben fogadási alternatívát próbálunk meg felvázolni.

A fogadóirodák szorzóiból is látható, hogy Bernd Storck csapatának kisebb csodára lenne szüksége a pontszerzéshez a helvét válogatott otthonában, a magyar válogatott győzelmének szorzója kereken 12-szeres pénzt fizet, miközben a svájci győzelem 10 forintra 2 és fél forint hasznot jelentene.

A magyar csapat esélyei már korábban elszálltak a vb-részvételre, míg Svájc még reális eséllyel harcol a csoportgyőzelemért és ezzel együtt az egyenes kijutásért. Mostani cikkünkben a különböző forgatókönyvek mentén próbáltuk meg összeszedni a legjobb fogadási opciókat.

1x2    
Svájc Döntetlen Magyarország
1.25 5.10 12.00

 

Ha a papírformában hiszel

Svájc a selejtezős remeklésének (is) köszönhetően jelenleg a FIFA-világranglista 7. helyén található vagyis egy igazi klasszis csapat vár a mieinkre. A helvétek egy 9 mérkőzés (!) óta tartó győzelmi szériában vannak, duzzadnak az önbizalomtól, legutolsó hat találkozójukon még gólt sem kaptak. Bár néhány neves játékosuk lemarad a találkozóról, a helyükre behívott játékosok is egytől egyig kiváló minőségű labdarúgók, így nem kérdés, hogy Vladimir Petkovic sokkal erősebb kerettel operálhat, mint Bernd Storck.

A magyar csapatból ráadásul több kulcsember is hiányzik majd, így Szalai, Dzsudzsák, Fiola, Priskin sem lehet ott a többiekkel, az NB I-ből verbuvált támadósor (Böde, Ugrai, Eppel) tagjai pedig nemzetközi szinten még nem nagyon tettek le semmit az asztalra.

  • Svájc nyer @1.25
  • Svájc 0:1@1.75
  • Hazai csapat gólszám 2,5 - Több@2.25
  • Félidő/végeredmény - Svájc/Svájc@1.65
  • Hazai és 2,5 gólnál több@1.85

 

Ha inkább a meglepetésben gondolkozol

Bernd Storck szerdai sajtótájékoztatóján azzal jött elő, hogy a magyar válogatott számára nincs veszítenivaló, így bátor játékot vár a fiúktól. A szövetségi kapitánynak ebben igaza van, kis túlzással ugyanis teljesen mindegy, hogy milyen eredménnyel térünk haza egy jóval esélyesebb együttes otthonából. Storck kőkemény védekezést ígért Bázelben, ez pedig jelenthet egy biztonságra törekvő, védekező stratégiát is. Ha jól zár a magyar retesz és Svájc nem tudja korán feltörni a védekezésünket, akár görcsössé is válhat a játéka, ez pedig nekünk kedvezne. Azt se felejtsük el, hogy Svájc számára az igazi nagy meccs majd három nappal később Portugáliában lesz, így nem feltétlenül kell megszakadnia szombaton. "Ha nem, hát nem" - alapon akár rá is hagyhatják.

  • Döntetlen vagy Magyarország@3.60
  • 1. félidő - Döntetlen vagy Magyarország@1.91
  • Magyarország 0:2@1.85
  • Vendégcsapat nyer legalább egy félidőt@4.20
  • Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést@7.00
     

Ha bármit el tudsz képzelni

Ha a fejünkben még nem állt össze a végeredményre vonatkozó forgatókönyv, akkor nem is kell erőltetni, lehet más opciókban is gondolkodni - például a gólokban. Svájc a nyolc forduló alatt 18 gólt szerzett és csak hármat kapott, míg nálunk ez a számpár 11-9, az over/under meccsek száma viszont mindkét csapatnál 4-4-es arányt mutat.

A Storck által elmondott "nincs veszítenivalónk" felfogás lecsapódhat úgyis, hogy a német kapitány úgy ereszti pályára a fiúkat, hogy focizzanak egy jót, láttunk már tőle ilyet - például az Eb-selejtező utolsó körében a görögök ellen - ez pedig akár egy adok-kapok csatát is eredményezhet.

A két csapat budapesti meccse is igen látványosra és gólgazdagra sikeredett, a drámai végjátékban elveszített meccsen öt találatot is láthatott a nagyérdemű.

Vagyis ha kicsit nyíltabb felfogásban lépünk pályára, akkor be is akadhat egy BTS, de ahogy fentebb írtuk, Dzsudzsák és Szalai nélkül azért nem lesz egyszerű eredményes támadójátékot produkálni - főleg, hogy a lettek és a portugálok ellen is hagyott némi kívánni valót maga után ez a csapatrész.

  • Több, mint 2,5 gól@1.70
  • Kevesebb, mint 2,5 gól@1.90
  • Több, mint 3,5 gól@2.70
  • Gólszám 2-3@1.75
  • Mindkét csapat szerez gólt@2.25
  • Csak Svájc szerez gólt@1.75

 

Szombaton este tehát egy újabb erőpróba vár a magyar válogatottra, hamarosan pedig tippmestereink is megosztják gondoltaikat a mérkőzéssel kapcsolatban

Addig is azonban hozzászólásokban várjuk az ötleteket és meglátásokat, több szem többet lát alapon találjuk meg a legjobb tippet a találkozóra!

186541
[2059322] 2017-10-07 20:45:00 Svájc - Magyarországx;