Foci-vb 2018

Sorsdöntő meccs az E-csoportban - dán sikert szimatolunk

A Montenegró-Dánia sorsdöntő világbajnoki selejtező mérkőzésen a skandinávok sikerére fogadunk.

Dán sikert várunk csütörtökön. - Fotó: standard.co.uk

Sorsdöntő mérkőzés vár az európai selejtezőzóna E-csoportjában két válogatottra, nevezetesen Montenegróra és Dániára. A felek csütörtök este mérik össze tudásukat Podgoricában, ahol a tét pedig a csoport második helye, ami pótselejtezőt ér.

1x2    
Montenegró Döntetlen Dánia
3.35 3.25 2.10

A felek közel napra pontosan egy éve találkoztak Koppenhágában, amikor is meglepetésre a balkániak 1-0-ra tudtak nyerni. Azóta sok minden történt a válogatottak háza táján, a skandinávok a Montenegró elleni ütközet óta nem tudnak veszíteni, pedig felkészülési meccsen a németekkel is játszottak, míg a selejtezősorozatban 4-0-ra verték hazai pályán a csoportban első helyezett lengyeleket. Ezzel szemben a montenegróiak gödörbe kerültek a tavalyi siker óta, amiből most kezdenek kikászálódni, igaz, Romániát - bár keleti szomszédunknál elég sok probléma van - leszámítva nem játszottak komoly együttes elleni az utóbbi hónapokban.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiaknál a 2016-os meccset eldöntő Fatos Beciraj eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára, míg több rutinos rókát - Mirko Vucsinics, Marko Basa - pedig egyszerűen nem hívott meg Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány a záró két fordulóra. A dánoknál ugyanakkor mindenki ott lesz Montenegróban, a csapat húzóemberei pedig egytől egyig jó formának örvendnek, hiszen hétről hétre bizonyítanak a topligákban.

Noha a felek még a csoport első helyét is megkaparinthatják szerencsés esetben, reálisan csak a második pozícióra van esélyük. Mivel ugyanannyi ponttal állnak a csapatok, aki nyer, az mindent visz. Ráadásul az iksz senkinek sem jó, hiszen, ha a lengyelek nyernek csütörtökön, akkor az utolsó fordulóban akár leadhatják mind a három pontot a montenegróiaknak, viszont, ha nem nyernek, akkor hazai pályán be kell darálniuk a balkáni társaságot a csoport első helyének érdekében. Egyébként pedig sem Sztevan Joveticsék, sem Christian Eriksenék nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy az utolsó körre és más kezére hagyják a döntést.

Mindezek után azon a véleményen vagyunk, hogy az alapvetően erősebb és jobb dánok nem hibáznak csütörtökön, s megnyerik podgoricai mérkőzésüket.

Montenegró-Dánia
hatharom.com
Dánia
@2.10
Fogadási határidő: 20:45
[2059414] 2017-10-05 20:45:00 Montenegró - Dániax;