Spanyol foci

Három dolog, ami megváltozott a Barcelonánál Valverde miatt

Váratlanul sikeres szezont fut a katalán gárda, noha Neymar személyében meghatározó játékos távozott a katalánoktól.

A Spanyol Szuperkupában elszenvedett kettős blamát követően új lapot nyitottak Barcelonában. A katalán gárda azóta kilenc meccsből kilencet megnyert, a gólkülönbsége pedig 26-2. Noha az idény előtt sokan kizártnak tartották, hogy Neymar elvesztését követően, új edzővel a Barca képes lesz megszorongatni az állandóságra építő Real Madridot, a gránátvörös-kékek előnye markánsnak tűnő hét pont a La Ligában. Az It's round and it's white angol szakportál három tényezőt sorolt fel, amely ismét a csúcs közelébe juttatta a klubot.

Lionel Messi szerepköre

Luis Enrique alatt Messi szerepköre gyakran változott. Játszott jobb szélsőt, hamis 9-est és támadó középpályást is, ám Valverde visszavezényelte a Bolhát oda, ahol igazán hatékonyan tud játszani, a középpálya és a támadósor közé. Az argentin csillagnak így van területe befutni a védők mögé, a váltás pedig az eredményeiben is megmutatkozik: 9 bajnoki, 13 gól, 2 gólpassz. Ha pedig így folytatja a szezont Leo, brutális rekordokat dönthet meg.

Presszing

Pep Guardiola idejében a csapat nagyon gyakran használta a kemény letámadást, így nem ritkán az ellenfélnél csak másodperceket töltött a labda és a katalánok már az ellen térfelén visszaszerezték azt. Lucho alatt kevésbé volt jelen ez a fajta presszió, de úgy tűnik, Valverde visszahozta Katalóniába ezt a hitvallást. A Barcelona ráadásul a passzsávok levédekezésében is egyre magasabb szintre lép, amely szintén arra hivatott, hogy megfojtsa az ellenfél játékát.

A keret rotálása

Nem sikerült igazán pótolni Neymart, hiszen Dembélé nagyon hamar megsérült, ám ez sem vágta földhöz a rotációra is építő Valverdét. Deulofeu, Paulinho, Denis Suárez és Dembélé is játszottak Neymar szerepkörében, de például Aleix Vidal, André Gomes és Lucas Digne is szerves részét képezik a rotációnak. Márpedig az eredményes csapat egyik ismérve az a mély keret.

A Barcelona jelenleg hét ponttal vezeti a spanyol bajnokságot a címvédő Real Madrid előtt, így a bukmékereknél az első számú favoritja a La Liga mostani kiírásának.

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Barcelona 1.55
Real Madrid 2.55
Atlético Madrid 21.00
Sevilla 120.00
240918