Magyar foci

Sportembereket szeretnénk nevelni, nem zseléfejűeket - Urbán Flórián

Urbán Flórián és Váczi Zoltán a Digi Sporton vázolta, hogyan szeretnék megváltoztatni az ózdi labdarúgást.

1x2    
Svájc Döntetlen Magyarország
1.30 4.75 10.00

Nehéz napok, hetek várnak az ózdi ifi labdarúgókra, a borsodi városban ugyanis mostantól két korábbi spíler, Váczi Zoltán és Urbán Flórián irányítja majd az utánpótlásképzést. A Digi Sport Reggeli Start című műsora ebből az alkalomból beszélgetett a két fenegyerekkel.

A szakemberek őszintén beszéltek a magyar válogatottnál uralkodó viszonyról is, Váczi például egyenesen kijelentette, ő "nem néz magyar focit, mióta a németek bejöttek Magyarországra". A korábbi Vasas-legenda kiemelte, hogy Storck és Thomas Doll is folyamatosan mellébeszél, ennyiért a magyar edzőket rég kirúgták volna. Urbán ugyanakkor a nemzeti csapat kapcsán fontosnak tartotta kiemelni, hogy szeretné, hogy a játékosok ott akarjanak játszani és szeretné, ha a futballisták álma az lenne, hogy nekik játsszák el a Himnuszt.

A '90-es évek magyar futballikonjai vázolták azt is, hogy mit várnak el a fiataloktól, hogyan szeretnék kicsit megismertetni őket azzal a futballfilozófiával, amely az ő idejükben jobban jelen volt, mint manapság.

"Szeretnénk, ha a mi hibáinkon tanulnának. Sportembereket szeretnénk nevelni, nem zseléfejűeket, akik hazaszaladnak anyukához. Egyéniségeket akarunk nevelni, mert az elmúlt nyolc évben a magyar futball nem nevelt ki ilyet."

- emelte ki Urbán, aki elmondta, örülnek, hogy Ózdon számolnak velük, mert máshol már nemigen tudnak nekik helyet szorítani a magyar labdarúgás világában.

Érdekesre sikeredett mindenesetre a Digi Sport interjúja, mondanak jó dolgokat Urbánék, de azért szakmai felkészültségük és hitelességük erősen megkérdőjelezhető még ezen a szinten is.