Serie A

Senki nem szólt a Napolinak, hogy ez a Juventus terepe

  • varin

Rekordokat döntöget a Napoli, amely egyáltalán nem szándékozik kipukkadni. Érik a bajnoki cím?

Fotó: NY Daily News

Hétvégén 3-0-s győzelmet aratott a Napoli a Cagliari ellen, és mivel a Juventus botlott Bergamóban, Maurizio Sarri csapata már pontelőnnyel vezeti a Serie A-t. A nápolyi gárda nem lassít, sorozatban végzi ki ellenfeleit, a rendkívül hatékony támadósor pedig még azt is elbírja, hogy Arkadiusz Milik többet sérült, mint egészséges.

A hétvégi siker volt a Napoli 19. veretlenül megvívott találkozója, amelyből 17-et meg is nyertek, csupán a Juventus és a Sassuolo tudott pontot csenni a dél-olaszországi együttestől. A csapat ezzel egy 28 éves rekordot döntött meg, 1989-ben a 18 veretlen mérkőzést követően '90-ben bajnoki címnek örülhetett a Maradona-Zola fémjelezte Partenopei.

Melyik csapat nyeri a Serie A-t?
   
Juventus 2.05
Napoli 2.35
Internazionale 13.50
Roma 15.25

A Napoli minden csapatrészében extrát nyújt, a 25 lőtt gólból az összesen 19-et jegyző szupertrió, Insigne, Mertens és Callejón számlál, míg a védelem és Reina kapus mindössze ötször kapitulált a hét mérkőzés alatt. Jóllehet, a csapat sorsolása irigylésre méltó, hiszen a három újonc mellett a Bologna és a Cagliari is könnyű ellenfélnek számított, igaz, a Lazio idegenbeli kiütése minden volt, csak nem papírforma eredmény.

Hogy a Napolival komolyan lehet-e számolni, arra csakhamar választ kapunk, hiszen a válogatott szünetet követően a Roma és az Inter is megvív az eddig hibátlan gárdával, ám utána ismét könnyű mérkőzések elé néz a Sarri-legénység.

Napoli#ita-ssc_napoli#10

A szenzációs szereplés már az oddsokban is megmutatkozik, a Juventus a ponthátrány után alig-alig favoritja már a Serie A-nak.

A jövő héten folytatódó olasz pontvadászat nem akármilyen meccsekkel tér vissza, az említett Roma-Napoli mérkőzés mellett Juventus-Lazio és Inter-Milan csúcsderbike is izgulhat a nagyérdemű.

2017-10-14;55
2017-10-15;55
2017-10-16;55
241306