Darts

Suljoviccsal és Kinggel megduplázhatjuk a pénzünket

megosztom

Hétfő este nyolc mérkőzéssel folytatódik a World Grand Prix, egy kombival pedig megpróbálunk túljárni a bukik eszén.

Rögtön egy óriási meglepetéssel indult a torna, a vasárnapi nyitónapon búcsúzott a világelső és címvédő Michael van Gerwen, miután 2-1-es vereséget szenvedett John Henderson ellen. Ezzel borzasztó nyitottá vált a felső ág, a tábla alsó dekádjában pedig Gary Anderson visszalépése miatt bizakodhatnak többen egy kiugró eredményben. Andersonéknál is közeledőben a baba, ezért döntött úgy a kétszeres világbajnok skót, hogy nem indul el. Helyét Mark Webster vette át, aki 2015-ből korábbi elődöntőse a tornának. Papíron könnyű ellenfelet kapott, hiszen Richard North nevével major tornán még nem nagyon találkozhattunk, ugyanakkor egy roppant tehetséges fiatal dartsosról beszélünk, aki képes lehet meglepetést okozni.

Webster mellett haszonélvezője lehet akár Simon Whitlock, akár Michael Smith a Repülő Skót visszalépésének. A fogadóirodák utóbbit favorizálják, ám a fiatal angolra már az első körben Gerwyn Price ellen egy 50-50-es meccs vár. Smith a nyáron meghívást kapott az óceániai World Series-állomásokra, de a kötelező győzelmeken kívül a közvetlen krémmel nem tudott mit kezdeni. Még akár meg is érné ellene fogadni, de az utóbbi időben Price sem tündökölt annyira, a World Grand Prix-n ráadásul még soha nem tudott meccset nyerni, két éve éppen Smith-től kapott ki a főtáblán. Whitlockra az a Christian Kist vár az első körben, aki most debütál majd. Ügyes a holland, de major tornán ritkán mutatja a szebbik arcát, a dupla be- és kiszálló pedig könnyedén megviccelheti.

Whitlockék negyedében találjuk Benito van de Pas-t és Cristo Reyest is, akik Anderson kiválásával ugyancsak pályáznak az elődöntőre, óriási pech, hogy éppen egymás ellen játszanak a főtáblán. Ismerve a két játékost, ez akár a nap meccsét is szolgáltathatja, mind színvonalban, mind izgalmakban. 

A topkiemelteknek sem lesz egyszerű dolguk. Peter Wright Stephen Buntinggal, James Wade Steve Westtel, Mensur Suljovic pedig Ian White-tal kényszerül farkasszemet nézni. 

Wright győzelme fizeti a legkevesebbet a mai napon, de a skót a 2014-es elődöntője óta nem nyert meccset Dublinban, Bunting ráadásul veszélyes játékos, még úgyis, hogy az utóbbi időben sokat esett vissza a teljesítménye.

Komoly összeget Wade-re sem mernénk tenni, annak ellenére, hogy kétszeres bajnoka a tornának. Ezeket azonban régen nyerte, ha a nyári játékát nézzük, akkor West okozhat kellemetlen perceket számára. 

Suljovic talán a másik nagy esélyes az alsó ágon Wright mellett a döntőre. A sógorok klasszisa óriási önbizalommal érkezhetett Dublinba, miután szeptember közepén megnyerte a Bajnokok Ligáját. A World Grand Prix-hoz is szép emlékek kötik, hiszen 2015-ben ez volt az a verseny, ami óriási lökést adott a karrierjének. Ugyan White jó név a szakmában, de jelenleg messze van a csúcsformájától, így egyértelműen Suljovic a meccs favoritja. 

World Grand Prix, 2. játéknap (hétfő)   
Kezdés Mérkőzés 1 2
20:00 Benito van de Pas-Cristo Reyes 1.70 1.95
20:30 Mervyn King-Ronny Huybrechts 1.40 2.45
21:00 Steve West-James Wade 2.40 1.45
21:30 Simon Whitlock-Christian Kist 1.40 2.50
22:00 Mensur Suljovic-Ian White 1.40 2.60
22:30 Michael Smith-Gerwyn Price 1.55 2.15
23:00 Mark Webster-Richard North 1.45 2.30
23:30 Peter Wright-Stephen Bunting 1.20 3.55

Fogadás szempontjából érdemes az osztrákot és Mervyn Kinget összerakni, kombiban a pénzünk közel dupláját hozhatják vissza. King óriási küzdő, korábbi döntőse a tornának, és bár tény, hogy túl van már a karrierje zenitjén, azért a WGP-n soha nem lehet leírni, hiszen az egyik legstabilabban tudja a mezőnyben a dupla 16-ot és dupla 8-at. No meg a debütáló Ronny Huybrechts személyében abszolút verhető ellenfelet kapott. 

hatharom.com
Mensur Suljovic-Ian White Suljovic
Mervyn King-Ronny Huybrechts King
@ 1.96
Fogadási határidő: 20:30
megosztom