NFL

Megőrült a liga, de mi így szeretjük!

  • varin

Eddig megérte a meglepetéseket bombázni az NFL-ben, sorra buknak az esélyes csapatok.

Majdnem négy héten vagyunk túl az NFL 2017/18-as szezonjából, de amit eddig látunk, az minden képzeletet felülmúl. Meglepetések sorozata, a topcsapatok gyengélkednek, és elővehetjük a szokásos "bárki megverhet bárkit" alapigazságot.

Fotó: Zimbio

Már az első három héten is szépen borultak a papírformák, de a negyedik hétre tetőzött az őrület. Az eddig lejátszott 15 meccsből 7 alkalommal is az underdog nyert.

A Hathárom szerkesztőségén egyelőre nem fogtak ki a meglepetések, a négy hétből háromszor is nyertes kombival keserítettük a bukikat a tojáslabda-ligából!

Ki kell emelni például a szakértők szerint Titans-győzelemre álló Houston-Tennessee mérkőzést, ahol a hazaiak franchise rekordot döntöttek az 57 megszerzett ponttal. Szintén durva volt a 3-0-val álló Atlanta Falcons veresége a Buffalo Bills ellen (4.06-os szorzóval), de a New England Patriots-Carolina Panthers 30-33-ja (4.62) is kevés fogadó szelvényén szerepelhetett.

Így ha megnézzük az összes, eddig lejátszott 62 mérkőzést, azt láthatjuk, hogy 37 alkalommal nyert a favorit, 25-ször az underdog, míg ha minden underdogot 1 egységgel megfogadtunk volna, most +5.8 egységben lennénk.

Szintén jellemző a liga kiegyenlítettségére, hogy négy fordulót követően egyedül a MNF-on érdekelt Kansas City áll tökéletes (3-0) mutatóval, 0-4-gyel pedig a többre hivatott Chargers, az Eli Manninggel kétszeres bajnok New York Giants, valamint a valóban hullagyenge Cleveland Browns és San Francisco 49ers.

Kedden hajnalban tehát Kansas-Washington találkozó lesz, amely látva a Redskins eddigi megnyerő teljesítményét, egyáltalán nem tűnik lefutott mérkőzésnek.

   
Kansas City Washington
1.25 3.05