Nemzetközi foci

Európa sztáredzői, most féljetek!

  • varin
megosztom

A válogatott szünet okán eljött az idő a váltásra. Mely csapatok búcsúzhatnak el mesterüktől a következő napokban?

Másfél hét szünet következik a válogatott-mérkőzések miatt Európa topbajnokságaiban, aminek részben örülhetnek a klubcsapatok edzői, részben pedig ilyenkor kell félteniük leginkább állásukat. A halványzöld bukinál a Serie A és a Premier League következő leköszönő trénerére is fogadhatunk, így nem árt körülnézni az esélyesek kapcsán.

Fotó: Sporting Life

Egyértelműen erős kandidált Angliában Ronald Koeman, aki képtelen volt eddig ütőképes csapatot varázsolni a remek játékosanyaggal megáldott Evertonból. A szezon előtt a Mersey-parti csapatot úgy harangoztuk be, mint akik akár a top4-et is megszorongathatják, ám egyelőre nagyobb veszélyt fenyegetnek az alsó négyesre a maguk 7 megszerzett pontjával. A Goodison Park legénysége legutóbb a Burnley-től kapott ki hazai pályán, de az Európa Ligában is sereghajtók csoportjukban. Mindezek fényében Koeman aligha kap sok esélyt a javításra, ésszerű döntés lenne már a szünetben váltani.

És hogy kik lehetnek a holland vetélytársai? Slaven Bilic és a WHU hétvégén nyerni tudtak, ráadásul a hírek szerint a Kalapácsosok igen lojálisak mesterükhöz, így nem valószínű, hogy a horvát trénert elküldik október elején. Craig Shakespeare (Leicester City) és Paul Clement (Swansea City) szénája sem áll jól, ám ők az előző idényes hőstetteik miatt vélhetően még kapnak esélyt a bizonyításra.

Mindezek fényében egyesélyesnek tűnik a küzdelem, Ronald Koeman kiugróan favorit mind az oddsok, mind a józan ész tekintetében.

Melyik Premier League-tréner távozik legközelebb?
Ronald Koeman (Everton) 1.40
Slaven Bilic (West Ham United) 5.50
Craig Shakespeare (Leicester) 10.00
Paul Clement (Swansea) 15.00
Eddie Howe (Bournemouth) 17.00

Olaszországban szorosabb a küzdelem, két újonc, a Benevento és a Genoa mestere kell legjobban aggódjon. Különösen Marco Baroni helyzete aggasztó, hiszen hét játéknapot követően a Benevento nulla ponttal szerénykedik az utolsó helyen. Szép dolog természetesen, hogy a kiscsapat története során először jutott fel a Serie A-ba, de a végtelenségig a tulajdonosok sem nézhetik a vereségek sorozatát. Az azonban biztató lehet az újonc számára, hogy hét játéknap után a 13. Udinese is csak hat pontra van tőlük.

8-szoros oddsért talán érdemes lehet elgondolkozni Vincenzo Montellán, az AC Milan mesterén. Noha a Rossonerik nem nyújtanak játékban rossz teljesítményt, a pontok nem akarnak úgy jönni, ahogy azt az északi iparvárosban elképzelték. A 4-0-3-as mutató mellett a 10 kapott gól is sok, ráadásul a csapat sorsolása igen hízelgő volt, de a hozott kötelező mérkőzések mellett egyetlen bravúrra sem voltak képesek. Ráadásul most éppen munkanélküli egy bizonyos Carlo Ancelotti, akit nyugodtan lehet milánói legendának titulálni. Mindezek szellemében nem fest jól Montella szénája, márpedig jövő héten városi derbi.

Melyik Serie A-tréner búcsúzik legközelebb?
Marco Baroni (Benevento) 2.40
Fabio Pecchia (Verona) 2.70
Vincenzo Montella (Milan) 8.00
megosztom