Női kézilabda

Fontos meccs vár a magyar válogatottra

Fontos meccset játszik a magyar női kézilabda-válogatott vasárnap Minszkben, a győzelem ugyanakkor nem lehet kérdés.

Fontos meccs vár a magyar válogatottra.

Magabiztos sikerrel kezdte a 2018-as Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar női kézilabda-válogatott, hiszen szerdán 37-12-re verte Koszovót Budapesten. Vasárnap már Fehéroroszországban van jelenése Kim Rasmussen lányainak, ahol csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény a mieink számára.

1x2    
Fehéroroszország Döntetlen Magyarország
6.75 11.75 1.09

Mondjuk ezt úgy, hogy a 2012-es Eb-selejtezősorozatban idegenben mindössze három góllal nyertünk Fehéroroszországban. Igaz, azóta sokat változott a két együttes, a hazaiak ugyan értek el azt követően egy-két bravúros eredményt, legyőzték például mostanság Montenegrót vagy Romániát, de azok a sikerek a végelszámoláskor végül semmit sem értek.

Tulajdonképp, ha Kim Rasmussen tanítványai nyerni tudnak vasárnap, akkor féllábbal kint vannak a jövő évi Európa-bajnokságon. Mivel hazai pályán kötelező legyőzni a fehéroroszokat, s a koszovói válogatott idegenben sem jelenthet problémát, a hollandok pedig papíron minden együttesnél bőven jobbak, egyedül a mieink tudják megszorítani őket, amit jól példáz, hogy Fehéroroszország szerdán 12 találattal maradt alul Eindhovenben.

"Az történt a Koszovói elleni mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden terv szerint alakult. Talán a találkozó eleje nem volt teljesen jó, amikor szélről több lövést elhibáztunk, de megfelelő volt a védekezés, tudtunk sokat futni és gyors indításokból gólt elérni. A célunkat elértük: mindenki játszott, gólokat szerzett, nagy különbséggel győztünk, és ami fontos volt, végig koncentráltunk a mérkőzésre és senki nem sérült meg. Fehéroroszország ellen jóval nehezebb dolgozunk lesz, de természetesen győzni szeretnénk Minszkben" - nyilatkozott Kim Rasmussen a keziszovetseg.hu-nak a hétközi mérkőzést követően.

Fontos tehát számunkra a hétvégi mérkőzés, így pláne jó hír, hogy szerdán a lehető legerősebb összeállításunkban tudtunk pályára lépni, s a lányok nem okoztak csalódást. Így pedig önbizalommal telve várhatjuk a hétvégi mérkőzést, ahol a fogadóirodák szerint gyakorlatilag csak az a kérdés, hogy a magyar válogatott hány góllal győzi le Fehéroroszországot. A     háromesélyben ugyanis csak 1.09-szeres pénzt kínál a mieinkre míg a hazaiakra 6.75-szöröst. A bukméker a hendikep vonalat 6,5-nél, míg a gólok számának határát 53,5-nél húzta meg.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti vasárnap 13:30-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), MAZÁK-NÉMETH Csilla (Siófok KC), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (Érd), HÁRSFALVI Júlia (DVSC-TVP), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea