NB I

Mumusa ellen is diadalmaskodhat a Loki

Az Újpest nem a DVSC kedvenc ellenfele, de jelenleg botorság lenne a Loki ellen tippelni.

Zárul az első kör az NB I-ben, hétvégén az egyharmadához érkezik az OTP Bank Liga. A játéknap rangadóját az Újpest és a Debrecen játssza a Szusza Ferenc Stadionban, az oddsok alapján pedig igen nehéz megjósolni, mi is lesz a végkimenetel.

   
Újpest Döntetlen Debrecen
2.40 3.15 2.90

Mindkét oldalon van ok az optimizmusra, igaz, más-más jellegűre. Amíg az Újpest két vereséget követően tudott újra bajnoki mérkőzést nyerni a hétvégén Mezőkövesden, addig a Debrecen a Puskás Akadémia legyőzésével behúzta zsinórban ötödik győzelmét.

A Loki ezzel egészen a harmadik helyre küzdötte fel magát, amennyiben pedig a Ferencváros nem tud nyerni Balmazújvárosban, a Loki akár a Videoton legfőbb üldözőjévé is előléphet a tabella alapján. Nem véletlen a jó kedv most a Cívisvárosban.

"Ha nyer egy csapat, nyilván mindig jobb a hangulat az öltözőben" – kezdte Herczeg András a dvsc.hu-nak. "Kiváló a csapategység, együtt vannak a játékosok, és ami a legfontosabb, tisztelik egymást. Nagyon fogékony, intelligens gárdáról beszélünk, amely szerencsére tökéletesen megtalálta a közös hangot a szakmai stábbal. Mindenki egy irányba húzza a szekeret, a játékosok pedig példaértékűen végzik feladatukat."

A mester dolgát azonban két kellemetlen sérülés is nehezíti, különösen az éppen formába lendülő Tabakovic hiányozhat majd nagyon a csapatból.

[2538954] 2017-09-30 18:00:00 Újpest - Debrecenx;10

"Sajnos lesznek hiányzóink a lila-fehérek ellen, Mengolo után Tabakovic is kiesett, amely sajnos szűkíti a variációs lehetőségünket. Mengolo gyorsaságára, illetve Tabakovic erőteljes játékára szükség lett volna a fővárosban is. Jelenlegi ellenfelünk egy komoly játékerőt képviselő gárda, ezt az is mutatja, hogy a Mezőkövesd elleni találkozója második félidejében a maga javára fordította a mérkőzést. Azt gondolom, ez nagy lendületet adott a csapatnak. Ráadásul a fanatikus szurkolóik is jelen lesznek a szombati meccsen, amely szintén nagy lökést adhat nekik.

Részünkről nagyon fontos lesz, hogy a kilencven perc során azokat az erényeinket csillogtassuk meg, amelyek az elmúlt hetekben jellemzik a gárdát. Harcosan és bátran kell pályára lépnünk. Lényeges, hogy labdarúgóink merjék felvállalni a játékot, és ne féljenek a felelősségtől. Egy nehéz, forró légkörű összecsapásra számítok az Újpest ellen" - mondta a tréner.

A jó hangulat valóban szinte készpénznek vehető, a két csapat szurkolótábora híresen nem kedveli egymást, így indulatos 90 percre van kilátás a lelátón.

Tabakovic és Mengolo hiányában Takács Tamásra kulcsszerep hárulhat - Fotó: NSO

Mindössze harmadik győzelmüket aratták idén a vendéglátó újpestiek, ám ez a siker vélhetően azt jelenti, Nebojsa Vignjevics egyelőre nem kell új állás után nézzen. A szerb mester igen optimistán nyilatkozott, véleménye szerint meglehet csapatának a három pont.

"Egy nagyon jó formában lévő Debrecent fogadunk szombaton. Ellenfelünk mögött öt győztes mérkőzés van zsinórban, így biztos vagyok benne, hogy nagyon magabiztosan érkeznek majd. Ugyanakkor véleményem szerint minden széria megszakad egyszer, de ehhez nekünk az egész mérkőzésen keresztül koncentrálnunk kell. A Mezőkövesd elleni összecsapásunk második játékrészében megtaláltuk a keresett formulánkat. Agresszívak voltunk, gyorsan játszottunk, ha ezeket a tényezőket a Debrecen ellen is felvesszük, biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a három pontot."

A mérkőzés győztesére tippelni nagy bátorságra vallana, jelenleg jobb csapat a Loki, de a Szusza Ferenc Stadion sosem volt a hajdúságiak kedvenc terepe. Inkább a kevés gólban lehet megtalálni az értéket, hiszen a DVSC idén a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, ráadásul a két fél utolsó kilenc összecsapásán mindössze tizenkét gól esett. Ha szombat este sem esne három gól a IV. kerületben, pénzünk 1.75-szörösét nyerhetjük vissza a magyar állami bukitól.

hatharom.com
2.5 gól alatt
@1.75
[2538954] 2017-09-30 18:00:00 Újpest - Debrecenx;
2017-09-30;212
239099