NB I

A Honvédnak nem igazán ment az utóbbi időben a Vasas ellen

  • MVB80

A Honvéd a Vasast fogadja az NB I első körének utolsó fordulójában.

175. alkalommal találkozik egymással az élvonalban a Honvéd és a Vasas, és a mérleg egyelőre az angyalföldieknek kedvez, 68 győzelmet arattak a most vendégként pályára lépő piros-kékek, míg a kispestiek 61 alkalommal jöttek ki nyertesen a párharcból.

A két csapatot most mindössze három pont választja el egymástól a tabellán, a Honvéd a negyedik, a Vasas a hatodik pozícióból indul neki az első kör utolsó fordulójának, de utóbbi gárdának még van egy bepótolandó meccse a Haladás ellen.

A címvédő nagyon megtorpant, az utolsó négy fordulóban csak két döntetlenre futotta, miközben a Debrecen és a Fradi is nyerni tudott a Bozsik-stadionban.

A Videoton elleni 1-1 után a kispesti szurkolók egy része bizakodott, mondván, a csapat a második félidőben úgy játszott, hogy simán megszerezhette volna a győztes gólt, a másik fele pedig azon bosszankodott, hogy a csapat lecsúszott a negyedik helyre a tabellán, és megmaradt a fehérváriakkal szembeni ötpontos hátránya.

Eppel tavaly novemberben győztes gólt szerzett a Bozsikban (Forrás: Népszava)

A Vasas nagyon kétarcú idén, az utolsó négy kört vizsgálva az otthoni (illetve az újpesti albérletben rendezett) meccseken a Vidit és a Paksot is elkapták, viszont a Debrecen (1-4) és a Fradi vendégeként (2-5) is nagy zakóba futottak bele.

Ami közös a szombati ellenfelekben, hogy a védelmük idén eddig nincs a helyzet magaslatán, a Honvéd és a Vasas is 15 gólt nyelt be eddig, ami fontos statisztika lehet a fogadók számára.

A közelmúlt alapján a Vasas nem tartozik a kispestiek kedvenc ellenfelei közé, az elmúlt hat bajnokiból csak egyet tudtak behúzni a piros-feketék, tavaly novemberben 0-1-ről fordítottak a szögletet becsavaró, azóta Felcsúton játszó Prosser, valamint a hosszabbításban villanó Eppel révén.

Az utolsó randevúra áprilisban került sor, akkor Burmeister döntött a három pontról, de a Vasas-sikerhez kellett Nagy Gergely bravúrja is, amikor kifogta Lanzafame tizenegyesét.

A Honvéd számára azért lehetett fontos pillanata a tavasznak a Vasas elleni kudarc, mert onnantól kezdve mind az öt hátralévő bajnokit megnyerte az akkor még Marco Rossi által irányított csapat, ez pedig aranyérmet eredményezett.

Az új edző, Erik van der Meer még mindig nem számíthat Ikenne-Kingre, ami viszont jó hír lehet a játékosnak is, klubnak is, hogy Gazdag 2020-ig szerződést hosszabbított. A Vasasnál Murka térdműtéten esett át, ahogy korábban Kleisz is, utóbbi viszont már a rehabilitációs fázisnál tart.

A -nál a többi irodához képest lényegesen magasabb oddson, 1.90-ért lehet fogadni a hazai győzelemre, persze kérdés, összekapja-e magát a bajnok, vagy folytatódik az elmúlt hetek hullámvölgye.

1x2    
Honvéd Döntetlen Vasas
1.90 3.40 3.80
[2538953] 2017-09-30 20:30:00 Honvéd - Vasasx;