Angol foci

Messi és C. Ronaldo is a vert mezőnyben Kane miatt

  • MVB80

Alan Shearer Premier League-rekordját is megdöntheti Harry Kane, a Tottenham csatára.

Hat azaz 6 mesterhármast szerzett eddig a 2017-es évben Harry Kane, a Tottenham 24 éves csatára, aki legutóbb a ciprusi APOEL elleni BL-meccsen triplázott.

A Sallai Rolanddal felálló APOEL ellen Kane ballal, jobbal és fejjel is betalált, a 67. percre elkészült a mesterművével, így Mauricio Pochettino bátran lecserélhette őt a hajrában.

Hogy mennyire nagy szám Kane hat mesterhármasa ahhoz, csak ennyit, hogy a topligákból Pierre-Emerick Aubameyang követi őt, aki háromig jutott, és Robert Lewandowski, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo hárman együtt rendelkeznek hat triplával ebben az évben.

Pedig a szezon első hónapja, az augusztus igencsak ínséges volt Kane számára, gól nélkül pörgött le, majd jött a szeptember, és beindult a csatár, klubjában kilenc, az angol válogatottban két alkalommal talált be az első őszi hónapban.

Kane összesen 39 lövéssel próbálkozott a hat bajnokiján, ez magasan a legtöbb a játékosok rangsorában, és ő egyedül majdnem annyiszor kísérletezett, mint a Swansea teljes kerete.

A még mindig csak 24 éves csatár minden sorozatot számolva 34 gólt szerzett a klubcsapatában 2017-ben, ezzel Lionel Messi (43 gól 42 meccsen) mögött a második a rangsorban.

Ezeket viszont 30 meccsen érte el, így 1,13-as gólátlaga az élre repíti az angol csatárt, rajta kívül csak Messi és Lewandowski rendelkezik egyesnél jobb átlaggal, Cristiano Ronaldo pedig 0,94-gyel áll (31/33).

Övé a világ

"Cristiano fantasztikus játékos, a legjobbak egyike, ezért nem mondok újat. Harry is ott van a legjobbak között, sőt olyan szempontból még jobb is Ronaldónál, hogy nyolc évvel fiatalabb nála. Harrynek különleges képessége van, hogy a helyzeteit gólra váltja, de ezen a szinten minden klasszis rendelkezik ilyennel” – nyilatkozta Mauricio Pochettino, Kane edzője.

Ha így folytatja, a Spurs csatára megdöntheti Alan Shearer csúcsát, aki a Blackburn játékosaként 36 gólt lőtt az 1995-ös évben.

Shearer akkor szeptember végén 24 gólnál járt, és ehhez 29 meccsre volt szüksége, Kane eggyel több gólt ért el, pedig csak 23 találkozón lépett pályára a bajnokságban az idei naptári évben.

Kane-nek 15 bajnoki áll még rendelkezésére idén, hogy összehozza azt a 12 gólt, amivel csúcstartó lehet. Szombaton az újonc Huddersfieldhez látogat a Spurs, a Terrierek becenévre hallgató gárda lehet a 26. ellenfél a PL-ben, amelynek Kane beköszön.

Eddig csak a Cardiff úszta meg, a 2013-2014-es szezonban a walesiek ellen hiába játszott mindkét meccsen a támadó, nem jött össze a gól.

1x2    
Huddersfield Döntetlen Tottenham
8.00 4.60 1.35
Fogadási határidő: 09.30 13:30