Tenisz

Ami nem sikerült Babosnak Québecben, az összejöhet Taskentben

  • Cesc18

A magyar játékos szombat reggel az ukrán Katerina Bondarenkóval néz farkasszemet a taskenti tenisztorna döntőjében.

Babos Timi sorozatban második döntőjére készül, mind párosban, mind egyéniben. Québecben Andrea Hlavackovával magasba emelhette a trófeát, egyéniben viszont elmaradt a siker. Ezt most bepótolhatja Taskentben, ahol ellentmondást nem tűrően menetel.

Az eddig lejátszott négy mérkőzésén nem veszített szettet, sőt, a legszorosabb játszma is, amit ki tudtak ellene harcolni, az 6-4 volt. 

Tény, hogy kiemelt játékossal nem találkozott, de így is jutott bőven kellemetlen ellenfélből. Az első körben Johanna Larssont, a másodikban Denisa Allertovát győzte le, majd a negyeddöntőben következett Stefanie Vögele, az elődöntőben pedig Aryna Szabalenka esett áldozatátul.

Ez kemény volt, Szabalenka nagyon nagyokat ütött a mérkőzésen. Egy ideig rendkívül jól játszottam, aztán visszavettem az intenzitásból. Ez pedig megbosszulta magát, az ellenfelem visszajött a mérkőzésbe. De végül sikerült kiküzdenem a győzelmet. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra döntős vagyok egyesben.

- nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

1x2    
Katerina Bondarenko Babos Tímea
2.55 1.40

Babos ellenfele a döntőben az egykor szebb napokat megélt Katerina Bondarenko lesz. A 31 éves ukrán lánynak pályafutása mindössze második WTA-döntője lesz ez. A negyeddöntőben és az elődöntőben is underdognak számított, tehát a bukmékerek nem számítottak rá, hogy idáig fog menetelni. 

Babos remek formában és nagyon komoly önbizalommal várja ezt a meccset, de a legnagyobb különbség az adogatásuk között van. Timi szervája meccsek óta kiválóan működik, alig-alig tudnak rajta fogást találni. Bondarenko szervája ezzel szemben sebezhető, így pedig véleményünk szerint kevés esélye lesz a győzelemre.