E-sport

Lesz-e futballklub az idei vb-n? Ma ez is eldől a selejtezők utolsó napján!

  • Thanatos

A tegnapi továbbjutók mellé még csatlakozik két csapat, akik folytatják menetelésüket a világbajnokságon.

Ahogyan korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a selejtezők első fázisának vége és érkezik a kieséses szakasz. Csütörtökön lezajlottak az első ütközetek, viszont péntek hajnalra is van 2 db BO5-ös széria (3 győzelemig tartó párharc), melyek eldöntik, hogy kik kvalifikálják magukat a bajnokság fő részébe. A mai nap számtalan izgalmat tartogat magában, méltó lezárása érkezik a selejtezőknek.

A fókuszban elsőként ismételten a két kiemelt csapat, azaz a Team WE és a Fenerbache, akik a maguk módján mind-mind jó teljesítményt nyújtottak eddig. Az előbbi veretlenül jött ki a csoportjából, erőt és magabiztosságot sugallt végig, míg utóbbi folyamatosan küzdött és az utolsó pillanatig kitartott. Kihívóikat ráadásul pont úgy sikerült kisorsolni, hogy még akár egy-két érdekességre is számíthatunk majd.

[05:00] 1907 Fenerbache Esport vs. Team oNe Esports

Eléggé kiegyenlített ütközettel kezdődik majd ez a nap. Mind a két társaság impozáns teljesítményt nyújtott, kisebb megingásokkal. A Fenerbache eredeti középső ösvényese ugye nem kapott érvényes vízumot, emiatt hirtelen kellett beugrót találniuk. Ennek ellenére tökéletesen vették az akadályokat és meglett a csoportelsőség. A Team oNe Esports, Brazília királyai, azért eléggé nyögve nyelősen jutottak tovább, egyértelműen meg lehet őket fogni bizonyos szituációkban. Alapvetően kettő, viszonylag azonos szinten lévő társaságról van szó, ebből kiindulva pedig eléggé szoros ütközetet várok. A Fenerbache számomra azért meggyőzőbb, mert az eddigi mérkőzések alapján rengeteg lehetőség van bennük. Ha Padden normálisan játszik és nem pozicionálja el magát annyiszor, mint eddig, akkor be kell tudniuk zsebelni a szériát. Szinte borítékolnám az 5 meccset, az ilyen szériáknál pedig a mentális felkészülés is sokat számít, tehát a ONE győzelme sem kizárt. Biztosan érdemes lesz megnézni / visszanézni ezt az ütközetet!

Thana-tipp: FB 3 – 2 ONE

Oddsok a győztesekre
Fenerbahce: 1.14 Team oNe: 5.00
World Elite: 1.012 Young Generation: 13.00

Fotó: gamingturkey.com

[10:00] Team WE vs. Young Generation

Ez a széria rengeteg bizonytalansággal tölt el, pedig alapvetően nem kéne. A Team WE dominálta csapatát, játékstílusával nem tudtak mit kezdeni a kisebb régiókból érkező csapatok… eddig. A Young Generation viszont jól láthatóan akkora zakókat adott és kapott, hogy teljesen kiszámíthatatlanoknak tűnnek. Véleményem szerint megérdemelnék a továbbjutást, ám a Team WE egy nagyon régi szervezet, akik ráadásképp hazai közönség előtt játszanak. Bármennyire is szűr jól a játékosok fülhallgatója, pár ezer ember sikítását nehéz nem érzékelni. A papírforma ezek miatt is a kínai csapatot hozza ki győztesként, ám abban is kellően biztosak lehetünk, hogy a YG 1-1 meccs erejéig talál majd fogást rajtuk. Ha valahol mernék kockáztatni a végeredménnyel, csak úgy brahiból, az itt van.

Thana-tipp: WE 3 – 1 YG

Melyik csapat niyer a World Champset?
SK Telecom T1 2.75
Longzhu 3.00
Samsung Galaxy 7.50
World Elite 15.00

Közvetítések:

Magyar nyelven a Magyar LOLTV a hivatalos, licensszel rendelkező partner.

Élő adások:

twitch.tv/magyarloltv

Mérkőzések bármikor visszanézhetőek:

https://www.youtube.com/user/MagyarLoLTV

Az angol nyelvű közvetítést (élő adásokat és ismétléseket egyaránt) pedig a hivatalos oldalon lehet megtalálni:

www.lolesports.com


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.