Európa Liga

Az olaszok rúghatják a gólokat a Groupamában

A bergamói csapat parádés formában van, így Franciaországban sem esélytelenek a pontszerzésre.

Hat veretlen mérkőzést számlál már az olasz Atalanta szériája, a kék-feketék így kedvező előjelekkel, a csoport első helyéről várhatják a lyoni kirándulást. A Groupama Stadionba látogató Gasperini-legénység egy idegenbeli győzelem esetén már el is könyvelhetné a továbbjutást, így aligha tartalékolnak majd a hétvégi bajnokira.

Fotó: calciomercato.com

Vezéráldozatokat követelt azonban a legutóbbi, bravúros firenzei pontszerzés, az olaszoknál ugyanis kidőlt Rafael Tolói (6/0) és Josip Ilicic (6/1) is, márpedig középhátvéd kiválása különösen érzékeny veszteség a csapatnál. Helyén valószínűleg Andrea Masiello kezd majd, míg Ilicicet szerkezetbeli változtatással pótolja Gasperini - 3-4-1-2-ről 3-5-2-re áll át az Atalanta, a két befejező csatár Papu Gómez és Andrea Petagna maradnak.

Várható kezdőcsapatok
Lyon (4-2-3-1): Lopes - Rafael, Marcel, Morel, Marcal - Tousart, Ferri - Cornet, Fekir, Depay - Mariano
Atalanta (3-5-2): Berisha - Caldara, Palomino, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Roon, Spinazzola - Petagna, Gómez
Forrás: whoscored.com

A túloldalon leginkább Memphis Depay (6/2) játéka miatt aggódhat Bruno Génésio mester, ám ha a korábbi MU-szélső sérülése rendbe jön, akkor gyakorlatilag legjobb keretével állhat ki a francia gárda. Depay egyébként már a hétvégén sem tudott játszani, ami meg is látszott a csapat teljesítményén, hiszen a Lyon a Dijon ellen csak egy ikszre volt jó hazai pályán.

Az egész pofás szezonrajt után (öt meccs, tizenegy pont) kicsit leereszteni látszik a francia együttes, a Limassol elleni EL-bukta a továbbjutásukba kerülhet, míg a PSG és a Dijon elleni egy pont a középmezőnybe lökte a csapatot. A támadó potenciál azonban mindkét csapatban megvan, és a semleges nézők számára jó hír lehet, hogy a csapatok szeretnek is élni ezzel a fegyverrel.

Egyáltalán nem véletlen, hogy a legtöbb elemző oldal a játéknap legjobb mérkőzésére számít a Groupamában, amelyet reményeink szerint gólok egész sora igazol majd. Mivel a 2.5 gól felettre 1.70-et fizetnek az irodák, nem is érdemes tovább kutatni a kínálatban, ez legyen a tippünk a csütörtök esti derbire.

hatharom.com
2.5 gól felett
@1.70
[2621505] 2017-09-28 21:05:00 Lyon - Atalantax;
2017-09-28;73