Női kézi

Összevissza ugrál a hendikep Görbiczék meccsén

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában Kim Rasmussen együttese Koszovót fogadja a budapesti Elek Gyula Arénában.

Fotó: MTI

Szerdán az Elek Gyula Arénában az első lépést teheti meg mind a jövő évi franciaországi Európa-bajnokság, mind a 2020-as tokiói olimpia felé a magyar női válogatott (a jövő évi kontinensbajnokság győztese kijut az ötkarikás játékokra, két további csapat pedig részt vehet majd az olimpiai selejtezőn), ráadásul története során első alkalommal lép pályára a legfiatalabb európai ország, Koszovó legjobbjai ellen.

18:00 Magyarország-Koszovó (tv: M4 Sport)

A mieink tétmérkőzésen hosszú idő után talán először lépnek pályára legerősebb összeállításukban, mert bár Szucsánszki Zita még nem tagja a keretnek, a tavalyi Eb-t kihagyó Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsa és Kovacsics Anikó ott lesz a parketten.

"Továbbra is gyakoroljuk azt a koncepciót, amelyet szeretnénk viszontlátni a csapattól, ráadásul időről-időre más-más kerettel készültünk eddig, több játékos hosszú idő után van ismét velünk, mint például Tomori Zsuzsa – mondta el a szövetség honlapjának Kim Rasmussen szövetségi kapitány. "Koszovó ellen nem kérdés, nem lehet kérdés a győzelem, a legfontosabb, hogy végig koncentrálni tudjunk"

Koszovó kapcsán túl sok minden nem lehet mondani, a balkáni válogatott 2015 óta játszik tétmeccseket. 2017-ben két találkozójuk volt, az Eb-selejtező kvalijában Izrael és Grúziát megelőzve megnyerte a csoportját - ennek köszönhetően lehet most itt.

Az erőviszonyokat viszont jól példázza, hogy három esélyben a magyar csapatra nem kínálnak szorzót a bukmékerek.

A hendikepes határok terén pedig meglehetősen nagy a káosz. A magyar állami iroda meg sem nyitotta az erre vonatkozó piacokat, a külföldi bukmékerek közül pedig a legtöbbet 21,5 gólon húzták meg az egál line-okat. A tegnapi nap folyamán ez volt, ahol felment 22.5 gólra, majd visszaesett 21 találatra, a pénzmozgások miatt pedig a legtöbb iroda becsukta a boltot és kivette a kínálatból a hendikepes fogadásokat. Jelenleg néhány fogadóirodában lehet még fogadni a különbségre, az egyik legnagyobb angol bukinál 20,5 gólon áll jelenleg a hendikep.

A gólok számát illetően azért jobb a helyzet. A csapatok erejét tekintve meglepetésnek számítana, ha Koszovó 15 gól fölé tudna jutni, így elsősorban a mi lányainkon múlik, hogy mennyi gólt hoz a találkozó. A legtöbb irodában 54,5 gólon húzták meg a határokat a meccsre, amihez egy kis adalékot is tudunk szolgáltatni:

Koszovó hét hivatalos tétmeccse közül csupán öt alkalommal született legalább 55 találat.
Gólszám
Kevesebb, mint 54,5 Több, mint 54,5
1.95 1.80
A magyar női válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Nikolett (Érd), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), MAZÁK-NÉMETH Csilla (Siófok KC), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (Budaörs), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (Érd), HÁRSFALVI Júlia (DVSC-TVP), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea