Tipp

Babos könnyedén lelépheti svájci ellenfelét

  • Cesc18

Sima győzelmet várunk Babos Timitől a svájci Stefanie Vögele ellen a taskenti tenisztorna negyeddöntőjében.

Babos Timi a US Open után Quebec felé vette az irányt, ahol nagyszerű tenisszel egészen a döntőig menetelt egyesben. Sajnos a tornagyőzelem elmaradt, párosban viszont Andrea Hlavackovával az oldalán játszi könnyedén nyerték meg a trófeát. A héten valami hasonlóra készül Taskentben is.

Egyelőre nagyon magabiztosan menetel az üzbég tornán, az első körben 6-1, 6-1-gyel lépte le Johanna Larssont, majd a legjobb 16 között Denisa Allertovának sem adott sokkal több esélyt.

Természetesen nagyon örülök a győzelemnek. Allertová kellemetlen stílusú, nehéz ellenfél, de úgy érzem, ma is jól játszottam. Ezúttal is jól adogattam és jól is mozogtam a pályán. Érdekes volt a meccs az esőszünetekkel. Az első jól jött, hiszen brékelni tudtam, de utána nem volt egyszerű kiszerválni a meccset.

Babos a folytatásban azzal a Stefanie Vögele-lel száll harcba, akinek idén hat hónapot kellett kihagynia csuklósérülés miatt. A svájci lány augusztusban tért vissza, a taskenti torna előtt azonban mindössze egy meccset tudott nyerni a US Open selejtezőjében. Némileg ezért is meglepő, hogy most idáig jutott már. 

Az előző körben alaposan megszenvedett a győzelemért, Marketa Vondrousova ellen közel három órát töltött a pályán. Egyes beszámolók szerint időnként a csuklóját fogdosta és fizikális problémái is voltak. 

Nem lesznek ismeretlenek egymás számára, 2013-ban Sencsenben Vögele legyőzte Timit, két évvel később Tajpejen viszont sikerült visszavágnia a magyar játékosnak, méghozzá két szettben. A papírforma most is az lenne, ha Babos 2-0-ra nyerne. Egyrészről nagyon fut a szekere, másrészről a svájci nincs 100 százalékos állapotban, harmadrészt pedig alapból Timi a jobb teniszező.

Vögele adogatása egyébként meglehetősen sebezhető, az előző meccsén kilencszer (!) veszítette el, ami még úgyis sok, hogy 35 gémet játszottak. Babos az egész tornán csupán egyszer bukta a szervajátékát.
Stefanie Vögele-Babos Tímea
hatharom.com
Babos 2-0-ra nyer
@1.60
Fogadási határidő: csütörtök, 09:00