Olasz foci

Október vízválasztó lesz Montella és a Milan számára

  • MVB80

A Roma, az Inter és a Juventus ellen kiderül, mire is lehet képes a csapat, amely két kellemetlen zakót már elszenvedett.

Nem mindig nyerő húzás, ha egy csapat a nyáron szinte teljesen kicseréli a keretét, és ez még akkor is igaz, ha a Milannal kapcsolatban nagyjából mindenki egyetértett, hogy tele volt olyan játékosokkal, akik távozása után nem sokan hullajtottak könnyeket.

Az normális, hogy ilyen szintű fluktuáció mellett időre van szüksége a csapatnak és az edzőnek, Vincenzo Montellának, hogy a sok új játékost összegyúrjon, éppen ezért a nagy többség elnéző volt, amikor a Lazio a bajnokság harmadik fordulójában bántóan simán, 4-1-re lepüfölte a Milant.

Az viszont már kiverte a biztosítékot, hogy a hétvégén a Sampdoria is könnyen átlépett a Milanon, amely botrányos teljesítményt nyújtott, valamirevaló helyzetet sem igazán tudott kidolgozni. Montella 3-5-2-ben küldte fel a csapatot, ami a gyengécske Austria Wien ellen működött ugyan, de Genovában egyáltalán nem, Suso látványosan szenvedett Nikola Kalinic ékpárjaként, holott a spanyol a szélen játszva tavaly a csapat egyik legjobbja volt.

Ami szintén szembetűnő, hogy Leonardo Bonucci hiába lett vezérré kinevezve – új fiúként egyből megkapta a csapatkapitányi karszalagot – magabiztosnak egyáltalán nem nevezhető eddig, a Samp ellen is csúnyán elszámolta magát az első gólnál, igaz, utána még Cristian Zapata javíthatott volna, de helyette gólpasszt adott az unokatestvérének, az ellenfélnél játszó Duvannak.

Szóval van mit helyrehozni a csapatnál, főleg, hogy a hétvégén a Roma következik, a válogatott meccsek miatti szünet után pedig az Inter elleni derbi, és az októberi programot még egy Juventus elleni rangadó is színesíti.

Montella az idény 11 meccsén 11 különböző kezdőt küldött fel a pályára

Montella az olasz források szerint most a 3-4-2-1-es felálláson agyal, és a Rijeka elleni EL-meccs papíron ideális is a kísérletezésre, de eredményt is szállítania kell, mert a vezetés a Samp elleni zakó után keményen jelezte, hogy a cél az első négybe kerülés a szezonban, az meg nehezen megy úgy, ha a csapat három idegenbeli meccséből kettőt eldob.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyből beindult a pletykálgatás arról, ki is ülhet le a Milan kispadjára, ha Montella végül nem tud felnőni a feladathoz.

Szerződése alapján a Chelsea-nél dolgozó Antonio Conte, és a jelenleg a Bayernt irányító, de korábban a Milannal két BL-t is nyerő Carlo Ancelotti is csak 2019 nyarán szabadul, de mindkettőjüket összehozták már a klubbal.

Ancelotti ráadásul a könyvében többször is leírta, hogy a Milan olyan volt számára, mint egy család, Conte pedig a napokban fejtegette, hogy hiányzik neki Olaszország.

Október tehát vízválasztó lehet a Milan életében, és az sem kizárt, hogy egy hónap múlva már arról megy a diskurzus, hogy a csapat a három rangadón megmutatta, hogy tényleg képes odaérni a dobogóra, vagy legalábbis az első négybe, hogy jövőre már a BL-ben szerepelhessen.

1x2    
Milan Döntetlen Rijeka
1.20 6.00 12.00