Átigazolás

Neymarék miatt kiárusíthat a PSG

Spanyol lapértesülések szerint nyolc játékost is átadólistára tett nyáron a francia klub, amely januárban ismét kiárusíthatja majd néhány kulcsjátékosát.

Úgy tűnik, komoly árat kell fizetnie a PSG-nek Neymar valamint Kylian Mbappé átigazolásáért, a francia csapat cserébe a nagy nevekért, meg kell szabaduljon néhány kisebb sztárjától. A spanyol El Pais lap szerint ugyanis a FIFA Financial Fair Play-szabályát csak akkor képes a katari tulajdonosi kör betartani, ha a nagy igazolások mellé néhány sztárt el is bocsát. A pletykák szerint nyáron nyolc futballista volt érintett, ám közülük csak kettőt passzoltak el.

Fotó: psg.fr

Az újság kedden arról számolt be, hogy a PSG nyáron átadólistára tette Ángel Di Mariát, Javier Pastorét, Blaise Matuidit, Lucas Mourát, Julian Draxlert, Hatem Ben Arfát, Serge Aurier-t és Thiago Silvát, ám közülük csak Aurier-t és Matuidit tudták elsózni, így az említett hat játékosra januárban ismét árcédula kerül.

Mint ismert, nemrég a La Liga kérvényezte az UEFA-t, hogy vizsgálódjanak a PSG és a Manchester City anyagi helyzete kapcsán, az El Pais cikke szerint pedig három sztárcsapat, a Bayern München, a Juventus és a Real Madrid és nyomást gyakorolt az Európai Labdarúgó Szövetségre, hogy állítsák meg az eszetlen költekezést.

"Ha ez így folytatódik, hamarosan a Manchester City és a PSG olajból megveszi majd az egész világot" - fakadt ki durván nemrég Javier Tebas, a La Liga elnöke.

Úgy tűnik tehát, hogy a szabályok betartása érdekében meghatározó játékosokat kell elengedjen Emery a télen, de nagy kérdés, hogy például Thiago Silvát vagy Julian Draxelrt hogyan tudják majd pótolni a sztárcsapatnál.


A párizsiakra szerda este betonkemény meccs vár, a Bayern München látogat a Parc de Princesbe. A Celtic Parkban gázoló PSG-re a    -n 1.90-es szorzóval fogadhatunk.

[2620451] 2017-09-27 20:45:00 Paris Saint Germain - Bayern Münchenx;