Nemzetközi foci

Van Nistrelrooy elvágta magát, mikor C. Ronaldo halott apját emlegette

Kiderült, miért kellett elhagynia a Manchester Unitedet Ruud van Nistelrooynak.

A mai átigazolási összegeket hallva nehéz elképzelni, de volt olyan idő, amikor a Manchester United azzal döntött klubrekordot, hogy 25 millió fontért leigazolta Ruud van Nistelrooyt a PSV-től.

Mindez 2001 nyarán történt, és a rekord még azon a nyáron megdőlt, mikor Juan Sebastian Verónt 38 millió fontért hozta el a MU a Laziótól.

A két említett klasszis közül Van Nistelrooy hagyott mélyebb nyomokat az Old Trafford közönségében, a holland ugyanis megbízhatóan szállította a gólokat, húsznál csak egyszer adta alább, a 2004-2005-ös idényben, amikor sérülés miatt a szezon nagy részében hiányzott a pályáról.

Van Nistelrooy az összes létező angliai trófeát megnyerte a MU-val, volt bajnok, FA-, Ligakupa- és Szuperkupa-győztes, emellett év játékosa és gólkirály is, majd 2006 nyarán 13,5 millió fontért a Real Madridhoz szerződött.

Azt régóta tudni lehetett, hogy Van Nistelrooy távozásában szerepet játszott, hogy egy edzésen csúnyán összeszólalkoztak az akkor már fiatal kora ellenére meghatározó játékosnak számító Cristiano Ronaldóval.

Van Nistelrooy (jobbra) elvágta magát Ronaldónál

Most kiderült, hogy a vita mögött az állt, hogy a holland csatár azt mondta Ronaldónak, hogy megtalálta az új édesapját Carlos Queiroz személyében. Tudni kell, hogy Ronaldo édesapja nyolc hónappal korábban halt meg, így aztán érhetően nehezen viselte, ha valaki őt emlegette.

„Queiroz megkérte Van Nistelrooyt, hogy mutasson tiszteletet, aki erre azt felelte, hogy nem tisztel senkit. A csatár később aztán bocsánatot kért Ronaldótól, aki ezt nem fogadta el. Ferguson hazaküldte az edzésről Van Nistelrooyt, mikor az esetről hallott, de nem volt biztos benne, hogy mit fog csinálni vele” – írta Alastair Campbell, Alex Ferguson egyik közeli barátja a nemrég megjelent könyvében, amelyben a 2005 és 2007 közötti időszakra emlékezett vissza.

A két klasszis egyébként a Real Madridban is játszott együtt egy fél szezont, a Xerez ellen például éppen Ronaldót váltotta Van Nistelrooy, aki gólt is szerzett, de még azon a meccsen combsérülést szenvedett, és felépülése után eligazolt a Hamburghoz.

A mostani BL-fordulóban a MU és a Real is pályára lép, az angolok a CSZKA Moszkvához látogatnak, míg a madridiak a Dortmundhoz utaznak

1x2    
Dortmund Döntetlen Real Madrid
2.90 3.55 2.20
Fogadási határidő: 09.26 20:45
1x2    
CSZKA Moszkva Döntetlen Manchester United
5.20 3.55 1.65
Fogadási határidő: 09.27 20:45