Premier League

Tényleg ennyivel esélyesebb a City a Unitednél?

Hiába tartja a lépést a Manchester United a City-vel, a fogadóirodáknál nem veszik komolyan a Vörös Ördögöket.

Kéz a kézben, immáron jó barátságban

Hat fordulót rendeztek meg idáig a Premier League-ben és ennyi idő is elegendő volt ahhoz, hogy körvonalazódjon mely együttesek lesznek majd harcban az aranyéremért. Az első öt helyet máris kibérelte a "nagy hatos" öt tagja, egyelőre az Arsenal még kicsit hátrébb található, de alighanem Arséne Wenger csapata is hamarosan megérkezik az élbolyba.

Angliában most mindenki a Manchester City szárnyalásáról beszél, Pep Guardiola csapata sorozatban harmadik bajnokiján tudott legalább 5 gólt rúgni, ezzel pedig egy 59 évvel ezelőtti rekordot állított be.

A City idáig mindössze két pontot bukott, de a hat mérkőzésen szerzett 21 gól és ezzel szemben a két kapott találat meglehetősen impozáns teljesítménynek tűnik.

Csakhogy eközben Manchester vörös-felén is van miért bizakodni, hiszen José Mourinho csapata is 16 pontot szerzett a hat forduló alatt és bizony a 17-2-es gólkülönbség sem az a szégyenkezésre okot adó statisztika.

A két manchesteri gigász idei teljesítményében nem csak a pontszámok az azonosak, hanem a viszonylag könnyűnek számító sorsolás is, a City túlvan már egy rangadón a Liverpool ellen, de ezt leszámítva többnyire közép vagy alsóházi csapatokkal meccseltek.

Premier League 2017/18 - Ki nyeri?    
Manchester City 1.90
Manchester United 3.75
Chelsea 6.25
Tottenham 16.25
Liverpool 24.00
Arsenal 36.00
A bukmékerek ehhez képest máris komoly következtetéseket vontak le, hiszen a Manchester City bajnoki címének szorzója annak ellenére mutat csökkenő tendenciát, hogy pontszámban folyamatosan követi a United.

A Guardiola-csapat aranyérme 1.90-es szorzóval fogadható jelenleg, míg a United-arany közel négyszeres pénzt fizet. És akkor még ott van a címvédő Chelsea is, amelynek 6.25-ös oddsa elég irreális, lévén mindössze három pont a hátránya az éllovas duóval szemben.

237903