Premier League

Nem hibázhat az Arsenal

Az egyre jobb formában lévő Ágyúsok a West Bromwich együttesét fogadják a Premier League 6. fordulójának zárómeccsén.

Nem hibázhat az Arsenal. - Fotó: twitter.com/arsenal

Győzelmi kényszerben lép pályára az Arsenal a West Bromwich ellen, hiszen jelenleg kilencpontos hátránnyal üldözi a manchesteri klubokat. Igaz, amennyiben nyer Arséne Wenger csapata hétfőn este, úgy máris csak hat egység lesz a gárda hátránya az éllovasokkal szemben, erre pedig minden esélye megvan.

1x2    
Arsenal Döntetlen West Bromwich
1.30 5.20 8.50

A hazaiak ugyanis egyre jobb formában vannak, jót tett nekik a válogatott mérkőzések okozta kéthetes szünet, hiszen a Liverpooltól elszenvedett nagyarányú vereséget követően három győzelem és egy döntetlen a csapat mérlege. A bajnokságban a Bournemouth együttesét simán leverték Wengerék, a Chelsea otthonából értékes pontot raboltak el, míg a Ligakupában a Doncaster, az Európa Ligában pedig a Köln sem jelentett gondot Ágyúsoknak.

A sérültek száma is egyre kevesebb, hiszen biztosan csak Francis Coquelin, Danny Welbeck, Calum Chambers és Santi Cazorla nem léphet pályára, Theo Walcott és Mesut Özil játékára nagy esély mutatkozik. Sőt, a londoni rangadóhoz képest biztos, hogy Alexis Sánchez is kezdőként kap helyett, hiszen a Doncaster ellen már végig tudta játszani a mérkőzést.

Ami a vendégeket illeti, a pazar szezonkezdést követően a West Bromwich hullámvölgybe került, hiszen a legutóbbi négy tétmeccsén nem tudott nyerni a csapat. Pedig a Manchester Cityt leszámítva nem játszottak igazán erős együttesekkel a birminghamiek, hiszen a Stoke, Brighton, West Ham trióval kellett megküzdeniük.

Tony Pulis számára a gyenge játék mellett a sérültek száma is egyre inkább aggasztó lehet, hiszen Jake Livermore, Oliver Burke, Nacer Chadli és Chris Brunt játéka erősen kérdéses, de Gareth McAuley sem biztos, hogy tudja vállalni a mérkőzést.

[2522793] 2017-09-25 21:00:00 Arsenal - West Bromwich Albionx;5

A WBA-nak az utóbbi években ráadásul nem is termett babér Londonban, hiszen a vendégek az utolsó hat Premier League-es meccsüket rendre elbukták az Emirates Stadionban, s ezen ütközetek során mindössze egyszer találtak be.

Ha mindehhez hozzávesszük azt, hogy az Ágyúsok a legutóbbi hét hazai bajnoki meccsüket megnyerték, az utolsó hármon pedig legalább háromszor betaláltak, továbbá, hogy győzelmi kényszerben van a csapat, akkor nem is oly meglepő, hogy miért az Arsenal a mérkőzés toronymagas favoritja.

A   például mindössze 1.30-szoros oddsot kínál a hazaiakra, de a legalább kétgólos Arsenal-siker is csak 1.85-ös szorzót ér. A legalább három gólra 1.60-szoros pénzt fizetne ki az állami bukméker, míg, ha mindkét csapat betalálna, a feltett tétünk 1.95-szörösét kaphatnánk vissza.

[2522793] 2017-09-25 21:00:00 Arsenal - West Bromwich Albionx;
237903