NFL

Hihetetlen játéknap a tengerentúlon, mégis mindenki Trumpról beszél

  • varin
megosztom

Meglepetések ide, hosszabbítások oda, mindenki a térdelő játékosokat számolja már az NFL-ben.

A londoni NFL-meccsen a Baltimore játékosok közül többen is térdeltek - Fotó: NY Daily News

Nem akármilyen elmebeteg harmadik fordulót élünk az NFL-ben, és nem csak azért, mert az eddig lejátszott 15 meccsre jutott két hosszabbítás, nyolc esetben is az underdogok nyertek, valamint hihetetlen jeleneteknek voltunk szemtanúi - a hét eredményeit itt megtekinthetitek.

Sajnos a tengerentúli profi ligában a beszédtémát nem a Green Bay fordítása, a New England majdnem veresége vagy a Chicago Bears győzelme adja, hanem az, hogy melyik csapatnál éppen hány játékos térdel...

Mint ismert, a tiltakozássorozat még tavaly augusztusban kezdődött, amikor rendőrök több feketét lőttek le az Egyesült Államokban, amelynek hatására Coin Kaepernick, a San Francisco 49ers akkori irányítója nem volt hajlandó felállni a himnusz alatt. Az azóta csapat nélkül tengődő quarterback akkor azt mondta, nem hajlandó felállni és büszkeséget mutatni egy feketéket elnyomó ország zászlajának.

Pedig voltak ilyen hihetetlen jelenetek is a harmadik fordulóban

A 29 éves játékos akciójához meccsről meccsre többen csatlakoztak, mostanra pedig már odáig harapódzott a térdelési hullám, hogy volt olyan csapat (Pittsburgh Steelers), amely ki sem jött a himnuszra, ezzel kivonva magukat a politikai véleményformálás alól, sőt a Tennessee-Seattle találkozón mindkét gárda játékosai bent voltak az öltözőben.

A játékosok tiltakozó akciója már önmagában is nagy vihart kavart és az sem kizárt, hogy néhány csapaton belül belső feszültséget is keltett, ám erre a felfokozott hangulatra Donald Trumpnak sikerült a napokban még rátennie néhány lapáttal.

"Hát nem imádnátok azt látni, hogy amikor valaki ilyen tiszteletlen a saját zászlónkkal szemben, valamelyik tulajdonos végre azt mondja: Most azonnal hozzátok le azt a szarházit a pályáról, ki van rúgva. Ki van rúgva." - nyilatkozta az elnök egy pártrendezvényen, amely aztán igazi kommentlavinát indított be.

LeSean McCoy melegít a himnusz alatt

Az ügy mostanra már elhagyta az NFL berkeit, 54 év után az NBA bajnoka (Golden State Warriors) nem megy be a Fehér Házba, LeBron James pedig közölte, hogy Trump egy segg. Közben az éppen folyó MLB-ligában is megvolt az első térdelés, az NBA-nél és NFL-nél lényegesen kevesebb afro-amerikait alkalmazó baseball bajnokságban Bruce Maxwell, az Oakland Athletics catchere térdelt elsőként a Star-Spangled Banner alatt.

Az Egyesült Államok 45. elnöke tehát sikeresen elintézte, hogy senkit ne érdekeljen a New York Jets sima győzelme a Miami felett, hogy a beszédtéma ne a New York Giants 0-3-as mérlege legyen és hogy a Cleveland Browns újabb veresége helyett a politika legyen a téma.


Az NFL harmadik játéknapja kedden hajnalban az Arizona Cardinals-Dallas Cowboys rangadóval zárul. A   szorzói alapján a texasiak a favoritok, a vendégek sikerére 1.60-as, a hazaiakéra 2.10-es oddson fogadhatunk.

megosztom